Nikkie Plessen in RTL Boulevard

Veronica Superguide logo
Nikkie Plessen in RTL Boulevard

Nikkie Plessen pissig na lockdown: 'had dit eerder gedaan'

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Robin Heerkens

Modemagnaat en RTL Boulevard-ster Nikkie Plessen is not amused. Ze staat achter de gisteren aangekondigde harde lockdown, maar vindt de timing hartstikke onhandig. "Had dit eerder gedaan."

Dat heeft Nikkie gisteren gezegd in RTL Boulevard. "December is de maand waarin je het gezellig wil hebben en dat is iets wat ons nu ontnomen wordt", aldus de onderneemster, die zo'n 25 winkels bezit. Ze vindt de maatregelen begrijpelijk - "natuurlijk: want we moeten wat doen en de cijfers lopen op" – maar "de daadkracht die Mark Rutte nu laat zien" had ze "graag iets eerder gezien".

Verkeerde timing

Nikkie, die zich al best vaak uitliet over de maatregelen rondom corona (in de eerste intelligente lockdown-maand ook al), "zag op een gegeven moment wel wat aankomen". Als zij het dus voor het zeggen had, waren we eerder op slot gegaan. "En daarom vind ik het ook jammer dat we precies midden december deze totale lockdown krijgen en dat we niet – ik heb ook winkels in België – niet iets eerder in die lockdown zijn gegaan, want die winkels zijn nu wél weer open."

'Tekortgeschoten'

De fashion-bekendheid vindt dat Nederland "daarin tekortgeschoten is door alles net half te doen". Ook geeft ze minister Ferd Grapperhaus nog even een veeg uit de pand. "De beste man die alle regels zelf aan z’n laars heeft gelapt en vervolgens met één traan en sorry en een toegift naar een goed doel toch weer terug mag komen in functie. Dat vind ik best lastig." Maar, Nikkies belangrijkste punt blijft: het 'gebrek' aan duidelijkheid. "Als je kijkt naar de omliggende landen: we missen de duidelijkheid in Nederland. De duidelijkheid die we nu krijgen van een Rutte… In Engeland is het nu ook weer open."

Lees verder