Nikkie Plessen in RTL Boulevard

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Nikkie Plessen in RTL Boulevard

Nikkie Plessen wil liever geen ‘snuffelende’ mensen in haar winkels

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Robin Heerkens

Mode-onderneemster Nikkie Plessen gooide recent weer haar kledingwinkels open, maar als het aan Nikkie ligt, mogen de niet-kopers (aka de 'snuffelaars') gerust wegblijven!

Het fashion-icoon, onderdeel van de succesvolle Dragons' Den-revival op NPO 1, haalde recent de woede van columniste Angela de Jong op de hals door als 'coronadeskundige en economisch expert' op te treden in RTL Boulevard. We hopen voor Angela dat ze nu even niet meeleest, want Nikkie nam ook gisteren géén blad voor de mond...

Snuffelaars

Nikkie merkt de gevolgen van de coronacrisis natuurlijk ook in haar portemonnee. Door alle maatregelen, kunnen er nu minder mensen in één keer in een van haar zogenoemde brandstores shoppen. Daarom ziet ze liever dat er zo min mogelijk snuffelaars binnenwandelen. "Als je het nu dan open gooit en er mogen een maximaal aantal mensen in jouw winkel en iemand dan komt om gewoon te kijken, dan zit je daar als eigenaar ook niet op te wachten."

Kijken, niet kopen

De 'oh nee, ik kijk alleen even'-mensen waren vast al een doorn in het oog voor winkeliers, maar nu - vanwege de beperkte ruimte en omzetdaling - waarschijnlijk nóg meer. Nikkie: "De mensen die een beetje komen neuzen… Die wil je toch wat liever naar buiten hebben dan de mensen die daadwerkelijk gaan kopen". De onderneemster hoopt op begrip. "En ik hoop dat mensen daar dan ook respect voor hebben, want we proberen het natuurlijk met z’n allen met de regels die er zijn het zo goed mogelijk te doen."

Begrip

Heeft Nikkie dan helemaal geen begrip voor mensen die misschien niet meteen de halve winkel leegkopen? Jawel, ze snapt het best. Neuzen bij NIKKIE mág nog wel. Want: "Soms effe naar buiten gaan is ook belangrijk". Nou, gelukkig maar!

Lees verder