Nikkie Plessen

Veronica Superguide logo
Nikkie Plessen

Angela de Jong haalt uit naar Nikkie Plessen

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Robin Heerkens

Angela de Jong, toch wel dé bekendste opiniemaakster van Hilversum, vindt het 'gevaarlijk worden' dat sommige BN'ers er nu voor pleiten dat het allemaal wel wat minder kan met die coronaregels, of zeggen dat het zo'n vaart niet loopt. Voorbeeld? Nikkie Plessen!

Dat geeft Angela aan in de nieuwe mediapodcast van haar krant, het AD. Ze zat zich enorm te ergeren aan Nikkie Plessen, die in RTL Boulevard haar zorgen uitsprak over de huidige coronaregels. "Ik hoorde nu ook Nikkie Plessen die dan ook ineens coronadeskundige en economisch expert is, die dan ook weer ervoor pleit dat het allemaal een tandje minder kan", aldus Angela, die zich in een eerder column ook al uitliet over de zender waar Nikkie haar uitspraken deed: RTL 4.

Gevaarlijke BN'ers

De columniste gaat zelfs een stapje verder: eigenlijk vindt ze het best gevaarlijk, van die BN'ers die pleiten voor 'een tandje minder'. "Dan denk ik: jongens, jullie zijn BN’ers, jullie hebben een groot bereik, mensen kijken tegen jullie op en als je dan zegt dat het allemaal wel een tandje minder kan of het allemaal niet zo’n vaart loopt, dan vind ik het gevaarlijk worden."

Maurice de Hond

Laatst belandde Angela in een soort fittie met opiniepeiler Maurice de Hond. Want die past wat haar betreft in hetzelfde rijtje als Nikkie. "Op1 vergaloppeerde zich door Maurice de Hond zo’n groot podium te bieden en dat vind ik kwalijk wat er nu in ieder programma gebeurt", zegt ze daar nu over. En daarmee doelt Angela op het corona-onderzoek dat Maurice presenteerde (dat ze vervolgens volledig affakkelde). Hij liet in Op1 weten dat hij niets zag in de 1,5-meter-samenleving. Hij geeft namelijk de voorkeur aan het dragen van mondkapjes, het handhaven van het evenementenverbod en het creëren van een corona-ongunstig binnenklimaat. Via een subtiele hint liet Maurice weten dat Angela er wat hem betreft niets van snapte. Maurice's mening is zorgelijk, countert Angela nu weer. "Mensen zijn gewend om naar hem te luisteren als hij voorspellingen doet over de peilingen. Dan denken veel mensen dat hij er ook wel verstand van heeft. Dat vind ik zorgelijk."

Lees verder