Angela de Jong in De Slimste Mens

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Angela de Jong in De Slimste Mens

Angela de Jong vindt Voice Kids-finale helemáál niet creatief: ‘mwah’

|
|

Laatste update:

Professioneel tv-kijkster Angela de Jong schrijft vandaag in haar nieuwste AD-tv-column dat ze het nogal overdreven vindt dat RTL - volgens haar - net doet alsof die aangepaste The Voice Kids-finale super-origineel is. "Mwah, creatief?"

Angela, die een tijdje geleden ook al uithaalde naar RTL, zag programmadirecteur Peter van der Vorst gisteren in talkshow M. Daarin vertelde hij onder meer hoe de finale van The Voice Kids er in tijden van corona uit gaat zien (lees hier alles over die aangepaste uitzending). "Creatief hè, hengelde RTL-baas Peter van der Vorst naar een complimentje van Margriet van der Linden, die gisteren het onderwerp ‘tv maken in tijden van lockdown’ besprak in haar talkshow M."

Mwah

Angela trok het niet zo en reageert met een heerlijk venijnige "mwah, creatief?". Volgens haar is dit een herhaling van zetten. "RTL deed in 2018 en 2019 al precies hetzelfde met de finale van The Voice Senior. Dus om het kopiëren van dat draaiboek nu als hét staaltje van coronagedreven inventiviteit te bestempelen, gaat me te ver. Dan denk ik toch eerder aan Floortje Dessing."

Liefde voor Floortje

Floortje Dessing blijft voor de verandering eens in eigen land. In plaats van dat ze de wereld over gaat, maakt ze nu met Floortje Blijft Hier (NPO 1) portretten in Nederland. En dát is hoe creativiteit eruitziet, vindt Angela. Ze noemt Floortjes show 'wonderschoon, diep-filosofisch en prettig aards'. "De schoonheid zit niet alleen in de verhalen van de soms zonderlinge types die ze bezoekt – keurig op anderhalve meter, dat spreekt voor zich – maar ook in de ongewone beelden van ons landschap." Gisteren bezocht Floortje onder meer een leefgroep. Dat zag er zo uit: 

Floortje Blijft Hier is elke donderdag om 21:35 uur te zien op NPO 1. The Voice Kids zie je elke vrijdag om 20:00 uur op RTL 4.

Lees verder