Leatherface staat in de startblokken voor een sequel/reboot van The Texas Chain Saw Massacre

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Leatherface staat in de startblokken voor een sequel/reboot van The Texas Chain Saw Massacre

Nieuwe Texas Chain Saw Massacre wordt directe sequel

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Stefan Keerssemeeckers

In The Texas Chain Saw Massacre maakte de wereld kennis met Leatherface en zijn geflipte inteelt-hilbilly-familie. Deze club krijgt dezelfde behandeling als Halloweens Michael Myers: de originele film krijgt een vervolg, in de vorm van een reboot!

De eerste Texas Chain Saw Massacre, van regisseur Tobe Hooper, werd een regelrechte horrorhit door het brute geweld, de gestoorde personages en de vieze, aftandse wereld waarin ze elkaar aan stukken zaagden. De film werd ook nog (zeer) losjes gebaseerd op de seriemoordenaar Ed Gein, net als bijvoorbeeld Psycho.

Zoals het echter zo vaak gaat met dit soort reeksen kwam de klad er behoorlijk snel in. Na een paar bijzonder slechte vervolgfilms kwam de serie in 2003 weer op de rails, met een remake en een vervolg daarop. De soort-van-prequel Leatherface (2017) was weer een stuk minder, en omdat de film telkens werd uitgesteld verloor Lionsgate zelfs de rechten op de film.

The Texas Chain Saw Massacre

Vorig jaar meldden we al dat Legendary Pictures grote plannen met de horrorfranchise had, en nu lijkt het er ook echt van te komen. Naast een televisieserie komt er ook een sequel die alle delen na het origineel negeert.

Dat klinkt bekend: Halloween maakte vorig jaar ook een geweldige comeback door de meeste films uit de serie glashard te negeren. Die film was zó succesvol dat er al twee vervolgen gepland staan. Zo’n comeback gunnen we Leatherface en zijn gestoorde familie ook wel, toch?

Wanneer The Texas Chain Saw Massacre precies een tweede (of derde) leven krijgt is nog niet bekend. Wel lijkt het er op dat Fede Álvarez (Evil Dead, Don’t Breathe) de film produceert. Wéér een reboot van een beruchte horrorserie kan wat wrevel opwekken, maar voor Halloween, It en Pet Sematary pakte het prima uit.

Lees verder