Tom Hiddleston in Marvel-serie Loki van Disney+

Veronica Superguide logo
Tom Hiddleston in Marvel-serie Loki van Disney+

Alle nieuwe afleveringen Disney Plus-series voortaan op woensdag

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

Het was lange tijd de perfecte aftrap van het weekend: lekker achterover leunen met het nieuwste deel van The Mandalorian of The Falcon and the Winter Soldier. Maar iedere vrijdag de laatste aflevering van je favoriete Marvel- of Star Wars-serie checken zit er voorlopig niet in; Disney+ heeft besloten om nieuwe afleveringen van alle Original-series voortaan op woensdag online te zetten.

Nieuwe releasedata

Volgens Variety geldt het nieuwe releaseschema alleen voor de series op de streamingdienst; films die exclusief uitkomen bij Disney+ zullen wel op vrijdag in première gaan. Het nieuwe uitzendschema heeft als gevolg dat series als Monsters at Work, Turner & Hooch en Short Circuit allemaal vijf dagen later van start zullen gaan dan eerder aangekondigd. We hebben er al een beetje aan kunnen wennen: Loki was de eerste Disney+-serie die op woensdag te zien was.

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te beluisteren op Spotify en Apple Podcasts.

Onder vuur

Hoewel Disney+ geen officiële verklaring heeft gegeven voor deze nieuwe strategie, ligt het voor de hand dat de streamingdienst de concurrentie van Netflix uit de weg gaat. Netflix brengt op vrijdag tenslotte vaak complete seizoen online van hun populairste series uit. Daarnaast lag Disney+ in Amerika onder vuur omdat nieuwe afleveringen vaak om 3 uur ’s nachts online werden gezet. Hierdoor werden sociale media al vroeg in de morgen overspoeld met spoilers, tot grote frustratie van veel fans. Maar of het nieuwe uitzendschema dit probleem ondervangt?

Lees verder