Eddie Murphy in Coming 2 America op Amazon Prime

Veronica Superguide logo
Eddie Murphy in Coming 2 America op Amazon Prime

Nieuw op Amazon Prime Video in maart 2021

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Robin Heerkens

Amazon Prime Video komt in maart met heel lekker binge-voer voor tijdens de lockdown. Zo dropt de streamingdienst Coming 2 America, een nieuwe snoeiharde superheldenserie én een bizar absurdistische Nederlandse Original.

Wil jij altijd op de hoogte zijn van de laatste kijktips? Luister dan onze wekelijkse podcast: Bankplakkers! Overal te luisteren, zoals op Spotify en Apple podcasts.

Series

TRECX

Wat is TRECX precies? Euh... de trailer is in ieder geval lekker absurdistisch en heerlijk vaag. Amazon Prime beschrijft het als 'een absurdistische satirische comedyserie'. TRECX is gemaakt door Jiskefet-legende Michiel Romeyn, die uiteraard ook meespeelt. Ook Arjan Ederveen, Herman Koch, Ruben van der Meer, Ton Kas, Olivia Lonsdale, Ria Valk, Sigrid ten Napel en Huub Smit zitten in de topcast.

TRECK verschijnt 1 maart op Amazon Prime Video.

Invincible

De superheldenserie Invincible is ab-so-luut niet voor tere zieltjes. Het geanimeerde bloed vloeit rijkelijk! We volgen de zeventienjarige Mark Grayson (Steven Yeun), die net als elke andere jongen van zijn leeftijd is - behalve dat zijn vader de meest krachtige superheld op de planeet is, Omni-Man (J.K. Simmons). Marks krachten beginnen zich in een rap tempo te ontwikkelen en dan komt 'ie er ook nog achter dat zijn vader misschien toch niet zo'n held was. Invincible is gebaseerd op de gelijknamige comic van (o.a.) Robert Kirkman, de man achter The Walking Dead.

Invincible verschijnt 26 maart op Amazon Prime Video.

Films

Gemini Man

Wat is beter dan Will Smith? Twee keer Will Smith! In Ang Lee's scifi-actiefilm Gemini Man komt huurmoordenaar Henry Brogan (Smith), die eigenlijk met pensioen wil, oog-in-oog te staan met iemand die wel heel erg op 'm lijkt. Deze persoon - Henry denkt al snel dat het om een jonge clone van zichzelf gaat - wil 'm vermoorden en kan Henry's moves al voorspellen. Hij begint al vechtend voor zijn leven een zinderende zoektocht naar de oorsprong van deze wtf-situatie.

Gemini Man verschijnt 1 maart op Amazon Prime Video.

Coming 2 America

Zo'n 30 jaar (!) na Coming to America maakt Prins Akeem (Eddie Murphy) opnieuw zijn koninklijke opwachting. Hij gaat samen met assistent Semmi (Arsenio Hall) terug naar The Big Apple want blijkbaar heeft de prins daar ooit een kind verwekt. Akeems vader, koning Jaffe (James Earl Jones), wil dat zijn kleinzoon koninklijke manieren leert - dat is zijn dying wish. Maar dan moet 'ie nog wel effe gevonden worden.

Coming 2 America verschijnt 5 maart op Amazon Prime Video.

The King of Staten Island

Comedian Pete Davidson speelt de hoofdrol in de aangrijpende dramedy The King of Staten Island. Zijn personage Scott staat een beetje stil in het leven. Hij blowt de hele dag, zit een beetje te hangen, maar ontwikkelt zich nauwelijks. Hij heeft de dood van zijn vader, een brandweerman, nog niet kunnen verwerken, maar nieuwe wendingen in zijn leven dwingen 'm om de draad weer op te pakken.

De film is grotendeels gebaseerd op Pete's eigen leven: ook hij verloor zijn vader. De brandweerman overleed tijdens 9/11. En net als de hoofdpersoon struggelde Pete ook met zijn mentale gezondheid.

The King of Staten Island verschijnt 11 maart op Amazon Prime Video.

Palm Springs

De zeer goed ontvangen scifi-romcom Palm Springs draait om Nyles (Andy Samberg) die maid of honor Sarah (Cristin Milioti) ontmoet op een doodsaaie bruiloft. Hun levens staan plots enorm op zijn kop wanneer ze vast blijken te zitten in een Groundhog Day-achtige tijdslus. Wat voor zin heeft het leven nog? Wáár leven ze voor? Om niet helemaal gek te worden, besluiten ze als losgeslagen idioten de bruiloft te verpesten en onderweg proberen ze een manier te vinden om te ontsnappen uit deze bizarre situatie.

Palm Springs verschijnt 26 maart op Amazon Prime Video.

Dit verschijnt ook op Amazon Prime Video in maart

1 maartThe Terminal Schindler’s List

2 maartHuman Capital

7 maartThe Dark Knight Rises

8 maartDora and The Lost City of Gold

11 maartThe High Note 

13 maartThe Matrix Revolutions

15 maartCrawl

16 maartThe Dark Knight

18 maartHorizon Line

22 maartPlaying With Fire

Sicario

American Gods

29 maartSonic The Hedgehog

Op zoek naar de beste films op Amazon Prime Video? Wij hebben hier de Top 10 beste films die nu op de streamingdienst staan! En check hier onze Top 10 beste Amazon Prime series.

Lees verder