Netflix verbergt een gedeelte van het film- en serieaanbod voor Nederlandse kijkers!

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Netflix verbergt een gedeelte van het film- en serieaanbod voor Nederlandse kijkers!

Netflix verbergt bijna 100 series voor Nederlandse kijkers!

|
|

Laatste update:

We denken altijd dat we op Netflix gemakkelijk een film of serie kunnen vinden om een avondje te vullen. Nu blijkt dat het streamingplatform tientallen series verborgen houdt. Wake up, sheeple!

Update - Netflix heeft aan Streamwijzer laten weten dat series zonder Nederlandse ondertiteling of nasynchronisatie niet getoond worden als je de taal op Nederlands hebt ingesteld. Volgens Netflix is dat een bewuste keuze, omdat er vanuit wordt gegaan dat je dit soort titels niet wilt zien: ‘Dat deze niet worden weergegeven met een Nederlands taalprofiel heeft niks te maken met de rechten, maar puur omdat Netflix veronderstelt dat de content die jij wilt zien als je account op Nederlands is ingesteld met Nederlandse subs en/of dubs beschikbaar is. Dit is een keuze in gebruikservaring en niet om content te verbergen.’

Originele artikel: 

De streamingsite Streamwijzer onderzocht het Netflix-aanbod door de taalinstellingen van hun account te veranderen. Ze merkten op dat het aanbod veranderde als je de taal van Nederlands naar Engels wijzigde. In totaal kun je met Engelse taalinstellingen zowat 100 extra series checken, en een handvol films. Als Netflix op Nederlands staat ingesteld kun je deze titels eenvoudigweg niet vinden.

Het Geheim Van Netflix

In eerste instantie klinkt het alsof Nederlandse abonnees ontzettend benadeeld worden, maar dat valt ook wel weer mee. Zes procent is een aanzienlijk aantal, maar bijna alle films en series die ‘verborgen’ worden zijn Aziatisch of bedoeld voor kinderen. Het zijn ook geen titels waar je ontzettend veel aan mist. We vermoeden dat Netflix moeite heeft om vertalers te vinden voor deze obscure titels, en misschien komt dat ook wel omdat ze er een lage prioriteit aan geven. De ondertiteling van Netflix is één van de dingen waarvan we af en toe denken: kan dat nou niet anders?

Toch is het een leuk onderzoek van Streamwijzer! Eerder deelde Netflix al dat je het tweede en derde seizoen van Avatar: The Last Airbender kon kijken als je de taalinstellingen naar Engels veranderde. Naar aanleiding hiervan keek Streamwijzer naar wat er nog méér verscheen met andere taalinstellingen.

Een paar uitzonderingen waar je misschien warm voor loopt zijn The Thundermans, Victorious (met Ariana Grande) en Cat And Sam (een spin-off van iCarly en Victorious, met Jenette McCurdy en Grande).

Nou ja, misschien ook niet... In elk geval stelt het ‘verborgen aanbod’ een stuk minder voor dan we wél kunnen zien. Check de lijst van nieuwe Netflix-releases in november er maar eens op na!

De hele lijst vind je hier, op de site van Streamwijzer.

Lees verder