Netflix betaalt gebruikers in ruil voor ondertiteling

Veronica Superguide logo
Netflix betaalt gebruikers in ruil voor ondertiteling

Netflix betaalt gebruikers in ruil voor ondertiteling

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

Betaald worden terwijl je films en series kijkt? Dat kan. Tenminste, als je goed bent in taal, Engels en Nederlands, en zin hebt om te vertalen voor Netflix.

Netflix Originals

Als Netflix-abonnee is het je vast niet ontgaan dat het aanbod dagelijks flink wordt aangevuld. Niet alleen met wat oudere films en series die al lang en breed afgelopen zijn, maar ook met heel veel nieuwe content. De ene na de andere Netflix Original wordt aangekondigd. Wat heet: de 1000 uur die op de planning staat, is volgens Ted Sarandos pas het begin.

Vertalingen

Ook in Nederland plukken we daar de vruchten van. Maar de films, series en programma’s die in het buitenland gemaakt worden, hebben wel vertaling nodig. In een oproep trekt Netflix aan de bel: in veel landen zijn er te weinig vertalers. Nederland wordt aangehaald als voorbeeld, hier zijn maar 100 tot 150 professionele vertalers werkzaam. De streamingdienst roept gebruikers op om mee te werken aan vertalingen.

Zo werkt het

Buiten het feit dat je dan gratis Netflix mag gebruiken, krijg je voor de vertalingen ook nog eens meer dan prima betaald. Om kans te maken op deze op het oog aantrekkelijke bijbaan vul je hier een vragenlijst in, waar je moet invullen in welke taal je wilt vertalen en welke content je voorkeur heeft. Wat volgt is een online toetsing van je taalkennis. Doorsta je de opdrachten met tijdslimiet, dan zou het heel goed kunnen dat jij straks betaald voor de buis zit.

Lees verder