‘Netflix in gesprek met David Fincher over Mindhunter: Seizoen 3’

Door Redactie
Mindhunter van David Fincher op Netflix

Het is alweer een tijdje geleden dat de profilers uit Mindhunter in actie moesten komen. Maar daar kan binnenkort zomaar verandering in komen!

Seriemoordenaars

Mindhunter ging in 2017 in première bij Netflix. Deze spannende misdaadserie van topregisseur David Fincher (Seven) belicht het baanbrekende werk van Holden Ford (Jonathan Groff) en Bill Tench (Holt McCallany). Deze FBI-agenten verdiepten zich eind jaren zeventig in de psychologie van de beruchtste seriemoordenaars van Amerika. Maar dat werd hen niet door iedereen in dank afgenomen…

Riant budget

Mindhunter kon al snel rekenen op een trouwe fanschare en lovende recensies (ook wij zijn groot fan!). Maar na twee seizoenen van deze misdaadserie leek een derde hoofdstuk verder weg dan ooit. Volgens David Fincher trok Mindhunter niet genoeg publiek om het riante budget te rechtvaardigen. En de regisseur zag het niet zitten om met minder geld dezelfde hoge kwaliteit te leveren. Einde oefening dus voor Mindhunter… hoewel?Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te beluisteren op Spotify en Apple Podcasts.

Oscars

Volgens Small Screen is het nog te vroeg om Mindhunter helemaal af te schrijven. De entertainmentsite meldt namelijk dat Netflix en David Fincher in gesprek zijn om een derde seizoen van dit seriemoordenaarsdrama te maken. “Het is allemaal nog in een erg vroeg stadium, maar Fincher lijkt weer zin te hebben in het project”, zo verklaarde een insider aan Small Screen. En de regisseur kan tegenwoordig wat meer gewicht in de schaal leggen: zijn Netflix-film Mank leverde de streamingdienst niet minder dan tien Oscar-nominaties op!