Mindhunter poster

Veronica Superguide logo
Mindhunter poster

7 redenen om Mindhunter te kijken

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Alie Sierkstra

Vandaag is een mooie dag! Je kunt vanaf heden namelijk genieten van het tweede seizoen van Mindhunter – een van onze favoriete Netflix Originals. Mocht je nog niet bekend zijn met deze Netflix-serie of je vrienden ervan willen overtuigen ‘m een kans te geven, lees dan snel verder! Wij zetten namelijk 7 redenen om Mindhunter te kijken voor je op een rijtje.

1. Mindhunter is van David Fincher

Seven, Fight Club, Zodiac, Gone Girl; wie is er niet dol op het werk van David Fincher? Mindhunter past perfect in dit rijtje met geweldige films. Misschien is Mindhunter echter nog wel beter… Het is namelijk een serie, hetgeen betekent dat je er extra lang van kan genieten! Net als bij al de andere producties van Fincher is de cinematografie om door een ringetje te halen. De settingen, de belichting, de seventies vibe; alles voegt toe aan de spannende, beklemmende sfeer van de Netflix-serie.

2. Geen typische politieserie

Vergeet CSI, NCIS en Law & Order en al die andere cliché politieseries, waarin elke aflevering netjes een misdrijf wordt opgelost. Mindhunter is gelukkig eens compleet anders! In Mindhunter zie je hoe twee FBI-agenten proberen tot een classificatie van seriemoordenaars komen. Daarvoor is natuurlijk data nodig, die de agenten verzamelen door met de seriemoordenaars in gesprek te gaan. Extra tof is hoe de agenten de geleerde kennis steeds direct in de praktijk proberen te brengen in lopende onderzoeken.

Mindhunter Holden Ford Bill Tench

3. Mindhunter behandelt ons als volwassenen

Mindhunter stelt ons moeilijke vragen over seriemoordenaars. De grootste vraag daarbij is: waarom doen seriemoordenaars wat ze doen? Ligt het aan hun programmering (DNA, opvoeding) of hebben ze ondanks hun programmering alsnog een echte keuze? Stuk voor stuk lastige vragen, waarover Mindhunter ons zelf een mening laat vormen!

4. De seriemoordenaars bestaan echt

De seriemoordenaars die geïnterviewd worden in Mindhunter bestaan echt! Knap genoeg weet de Netflix-serie echter voldoende afstand te houden, zodat we geen Hollywood-versies van de killers te zien krijgen. De seriemoordenaars zijn gebroken, gekweld of gewoon triest, in plaats van gelikt en knap. Een verademing! Mindhunter toont sowieso de feitelijk, rauwe werkelijkheid van de misdrijven. En geloof ons: die is heftig genoeg zonder Hollywood-sausje!

Mindhunter Edmund Ed Kemper

5. Interactie in plaats van actie

Anders dan je zou verwachten van een serie over seriemoordenaars kent Mindhunter weinig typische, gewelddadige actiescènes. De misdrijven zijn namelijk allemaal al gepleegd en de seriemoordenaars zitten veilig achter de tralies. Dat neemt echter niet weg dat Mindhunter enorm spannend is! De gesprekken met de killers gaan je enorm onder je huid zitten. De actie zit in de interactie! Dat geldt overigens ook voor de interactie tussen de agenten zelf, waarbij één van hen zich er wel heel erg door zijn werk laat meeslepen…

6. De acteerprestaties van de cast

Beide FBI-agenten spelen de sterren van de hemel, maar we steken Jonathan Groff (bekend van Glee) graag even een extra grote veer in zijn achterste! Zijn Holden Ford is mysterieus en soms zelfs emotieloos, zodat je je afvraagt of hij misschien een persoonlijkheidsstoornis heeft. Hij gaat in ieder geval zo erg op in zijn werk, dat zijn persoonlijke relaties eronder lijden. Tweede special mention is voor de Coed Killer, Edmund Kemper. Deze reus van een kerel is enorm intimiderend! Check de laatste aflevering van het eerste seizoen van Mindhunter maar eens. Wij hadden het echt niet droog gehouden…

Mindhunter Debbie Mitford Holden Ford

7. Mindhunter seizoen 2 staat klaar!

De allerlaatste reden om snel aan Mindhunter te beginnen, is simpel! Je kunt er namelijk meteen lekker twee seizoenen doorheen bingen. Mindhunter seizoen 2 is vanaf vandaag te checken op Netflix. Benieuwd waar het tweede seizoen over gaat? Wij lichten graag alvast een klein tipje van de sluier op!

Lees verder