Mindhunter

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Mindhunter

Weekendtip: Mindhunter seizoen 2

|
|

Laatste update:

Voor een spannend weekend hoef je niet verder te zoeken dan Mindhunter. De Netflix-serie lanceert vrijdag 16 augustus zijn tweede seizoen in één keer. Dat betekent 10 afleveringen bloedstollende televisie met 2 FBI-agenten die in de jaren ’70 seriemoordenaars interviewen en hun zieke gedachtegang proberen te ontcijferen. Voor true crime ben je sowieso aan het juiste adres bij Netflix, kijk maar eens deze 10 spannende true crime documentaires.

Seriemoordenaars interviewen

Holden Ford stond in het eerste seizoen aan de wieg van de ‘behavioural science unit’ van de FBI. Moordzaken werden steeds complexer en de daders konden zelden worden opgepakt omdat ze ogenschijnlijk op normale mensen leken. Door de sociopaten te interviewen die wel achter de tralies kwamen, ontdekte de FBI veel over de denkwijze van seriemoordenaars en begonnen ze hun zetten te voorspellen. 

Charles Manson

Samen met partner Bill Tench en dokter Wendy Carr lost Ford zo al veel kleinere moordzaken op, maar in het tweede seizoen komt hij voor een paar van de beruchtste seriemoordenaars te staan. Zelfs Charles Manson komt aan tafel zitten om in de taperecorder van de FBI te praten.

Mindhunter seizoen 2 op Netflix kijken

Mindhunter is gebaseerd op het gelijknamige boek van voormalig FBI-inspecteur John E. Douglas, die in het echt hetzelfde onderzoek als Holden Ford heeft gedaan. De gevangenen in de serie zijn dan ook allemaal seriemoordenaars die echt zijn geïnterviewd en soms zelfs woord voor woord geciteerd worden door de acteurs.

Voeg daar regisseur David Fincher aan toe, bekend van even spannende thrillers zoals Se7en en Gone Girl, en je hebt een van de spannendste misdaadseries verkrijgbaar.

Lees verder