Netflix koopt Knives Out-sequels voor dit enorme bedrag!

Door Redactie
Daniel Craig in Knives Out

Netflix legt flink wat centen neer om de rechten voor Knives Out 2 en Knives Out 3 te krijgen. De streamingdienst koopt de sequels op de ‘whodunnit’ voor maar liefst 450 miljoen dollar!

Dat vertelt een bron aan entertainmentwebsite Variety. Dit bedrag is meer dan tien keer zo veel als de eerste film, die voor een bescheiden 40 miljoen dollar werd geproduceerd. Door deze nieuwe aankoop heeft Netflix een toffe filmreeks te pakken om de concurrentie aan te gaan met Disney+ en Amazon Prime Video.

Knives Out

Het eerste deel van het messcherpe moordmysterie gaat over een populaire misdaadschrijver die doodgaat en een fortuin – net zo hoog als de Netflix-kosten? – nalaat. Zijn familieleden komen samen om de erfenis te claimen, maar tijdens de bijeenkomst duikt privédetective Benoit Blanc op. Hij denkt dat de schrijver werd vermoord en dat een familielid de dader is. Dus, whodunnit?

Craig & Evans

Daniel Craig kruipt sowieso terug in zijn rol als privédetective. Hierdoor heeft de acteur weer wat te doen na zijn laatste James Bond-film No Time To Die, die trouwens weer werd uitgesteld tot de herfst. Het is nog onduidelijk of de rest van de sterrencast, waaronder Chris Evans en Jamie Lee Curtis, ook terugkeert. Rian Johnson, bekend van Star Wars: The Last Jedi, gaat de films ook weer regisseren.

Luister ook onze podcast Bankplakkers met kijktips en het laatste nieuws: