• Netflix

Netflix haalt meer abonnees binnen dan verwacht door scorende hitseries

Het is misschien niet echt een verrassing dat Netflix weet te scoren met de duistere Wednesday, de lugubere Jeffrey Dahmer of de spraakmakende prins Harry. Toch weet de streamingdienst meer abonnees naar binnen te hengelen dan verwacht. 

Wednesday

Je komt als kijker inmiddels om in het aanbod. Van HBO Max tot aan Disney+; de streamingdienst Netflix kreeg veel concurrentie erbij de afgelopen jaren. Het zorgde ervoor dat Netflix de abonnees in 2022 met een sterke lijn zag dalen. De concurrentie is niet de enige reden daarvan, want na de coronatijd zijn we wel een beetje klaar met streamen en hebben we stiekem meer zin om in de bioscoopstoel neer te ploffen. 

Meer abonnees

In het vierde kwartaal heeft Netflix 7,7 miljoen abonnees erbij gekregen. Dat is een stuk meer dan verwacht, want de. streamingdienst doelde op zo'n 4,5 miljoen extra abonnees in de afgelopen periode. Daarmee behaalde Netflix het aantal van 231 miljoen mensen die een abonnement op de streamingdienst hebben. 

Hitseries

De gigantische groei is natuurlijk ook te danken aan de komst van grote hitseries. Tim Burtons Wednesday scoorde iedere dag van de week en domineerde lange tijd de Top 10 van de streamingdienst. Tel daarbij het monsterlijke succes van Monster: The Jeffrey Dahmer Story en de onthullende docu-serie Harry & Meghan op. Zo'n groei zagen we ook al in het derde kwartaal. Netflix kreeg toen 2,4 miljoen abonnees erbij en dat is voornamelijk te danken aan het legendarische nieuwe seizoen van de hitserie Stranger Things

Goedkoper abonnement

Ook met het nieuwe abonnement weet Netflix de kijkers te prikkelen. In november kwam de streamingdienst met een goedkoper abonnement mét advertenties. Daarnaast is de streamingdienst hard bezig om account-delers aan te pakken...

Bron: ANP/Veronica Superguide