Na flinke domper: Peter Gillis weigert reactie

Door Robin Heerkens
Peter Gillis

Weer een, euh... 'catastophe' voor Peter Gillis: de gemeente Valkenburg weigert zijn Oostappen Groep een vergunning te geven voor een camping in het Limburgse stadje. De vakantieparkenbaron én SBS6-realityster weigert te reageren.

Niets missen? Blijf op de hoogte van de familie Gillis via onze overzichtspagina.

Aanvankelijk liet de woordvoerder van Peter weten woensdagmiddag met een reactie te komen, maar daar kwam hij later op terug: "We laten het even voor wat het is."

Afwijzing

De afwijzing kwam na een onderzoek in het kader van de wet Bibob, Bevordering Integriteitsbeoordelingen door het Openbaar Bestuur. De Oostappen Groep kocht camping Den Driesch in Valkenburg in november vorig jaar en opende die zónder een exploitatievergunning aan te vragen. Burgemeester Daan Prevoo sloot de camping, waarop de vergunning alsnog werd aangevraagd. Bij het beoordelen van die aanvraag stelde de gemeente een Bibob-onderzoek in, waarna werd besloten geen vergunning te geven.

Massa is Kassa

Massa is Kassa-ster Peter zit de laatste tijd in een nogal negatieve nieuwsflow. Zo legde de gemeente Peel en Maas hem onlangs een dwangsom van 1 miljoen euro op wegens het illegale huisvesten van arbeidsmigranten op een camping in Baarlo. En in augustus moest hij voor de rechtbank verschijnen wegens de vermeende mishandeling van zijn vriendin Nicol Kremers. Hij zou haar onder meer in haar rug en neus hebben gebeten, zo liet de officier van justitie weten. De mishandeling zou hebben plaatsgevonden op 29 mei in Gillis' vakantiepark Prinsenmeer in Ommel, even ten zuiden van Helmond. Peter moest daarna een nacht in de politiecel blijven.

Bron: ANP/Veronica Superguide