André Hazes: ‘Zonder Monique had ik Roxeanne nooit opgezocht’

Zonder Monique Westenberg zou André Hazes geen contact meer hebben met Roxeanne

André en Roxeanne Hazes hadden jarenlang geen contact met elkaar, en zonder Monique Westenberg zou dat ook nooit meer gebeurd zijn. André vertelde dit vanmorgen bij Radio 538.

Ter ere van zijn nieuwe album Thuis zat André bij de Ochtendschow met Frank Dane. Hazes heeft natuurlijk een roerig jaar achter de rug, en op zijn plaat hoor je dat direct terug. Nadat hij Monique Westenberg inruilde voor Bridget Maasland keerde hij met hangende pootjes terug, maar hij maakte óók weer contact met zijn zus Roxeanne!

Volgens André is dat helemaal te danken aan Monique, want zonder een extra zetje hadden de twee elkaar nog steeds genegeerd. “We hebben elkaar vijf jaar niet gezien, maart zij is ook een beetje de vrouwelijke versie van mij. We hebben samen een humor die ik best wel gemist heb. Monique heeft het weer goed gemaakt: die heeft Rox benaderd. Als Monique het niet had gedaan, hadden we elkaar nooit opgezocht; we zijn te koppig.”

Doorslaggevend was het moment dat de kinderen van André en Rox met elkaar speelden tijdens Holland Zingt Hazes. “Die waren met elkaar aan het spelen en toen dachten we: Waar zijn we nou mee bezig?”

De familie Hazes

Volgens André was het meteen weer goed zodra Roxeanne kwam aanlopen. “Het was net alsof die vijf jaar niet gebeurd was. Het was zó raar!” Natuurlijk moest er nog wel het een en ander uitgesproken worden. André: “Dat hebben we gedaan, dat is ook de enige manier waarop dat kan. Zij heeft ook ingezien dat ze dingen ook echt fout heeft gedaan, zoals in bepaalde situaties achter mijn moeder is blijven staan.”

Sinds het contact hersteld is, is het weer dikke mik tussen broer en zus. Tegelijkertijd hebben Roxeanne en Rachel Hazes op het moment géén contact meer met elkaar. André probeert met beide dames door een deur te kunnen: “Ik heb duidelijk gezegd dat ik daar niet tussen ga zitten. Bij mij niet beginnen over de ander!”