Miljuschka over haar oom Willem Holleeder: “moeilijk, pijnlijk en traumatisch”

Miljuschka over haar oom Willem Holleeder: “moeilijk, pijnlijk en traumatisch”

RTL Boulevard-ster en tv-chef Miljuschka Witzenhausen liet zich gisteren zeldzaam openhartig uit over haar oom, Willem Holleeder. “Ten eerste zie ik mezelf als dochter van Astrid Holleeder.”

Die uitspraken deed ze in een Instagram Stories-Q&A met haar volgers. “Krijg hier altijd heel veel vragen over”, begint ze, verwijzend naar hoe het is om een nichtje van Nederlands beruchtste crimineel te zijn. “In principe praat ik hier niet over.”Recent stond RTL 4 de hele avond in het teken van de beruchte ‘Holleeder-tapes’.

Nichtje van

Vervolgens gaat ze er toch op in. “Het is zo’n groot verhaal dat je er bijna niks meer naast kan zijn. Iedere voorpagina, het journaal of praatprogramma besteedt er meer dan eens aandacht aan”, vertelt Miljuschka.

Traumatisch

Ook noemt ze opgroeien met zo’n mega-crimineel als Holleeder “pijnlijk, moeilijk en traumatisch”. “Het is niet uit te leggen.” Daarnaast is ze vooral erg trots op haar moeder, Astrid Holleeder (wiens boek Judas in een misdaadserie veranderde). “Boven alles hou ik intens veel van haar.”

Lees het boek

Miljuschka vindt het dus moeilijk om te beschrijven hoe zoiets voelt. Ze verwijst dan ook graag door naar Judas. “Zij heeft het het beste omschreven in haar boek. Dus wil je weten hoe het voelt? Lees dat.”