Gemist: Peter R. de Vries en de Holleeder-tape

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Gemist: Peter R. de Vries en de Holleeder-tape

Gemist: Peter R. de Vries en de Holleeder-tape

|
|

Laatste update:

Nederland is nog lang niet uitgepraat over ‘de rechtszaak van de eeuw’. Dat maakte de uitzending van Peter R. de Vries’ gesprek met Willem Holleeder wel duidelijk.

De Vries nam het gesprek jaren geleden al op, en beloofde de tape pas openbaar te maken als Holleeder iets zou overkomen. Nadat Willem Holleeder er voor probeerde te zorgen dat De Vries... wat zou overkomen, voelde de journalist zich niet meer gebonden door de afspraak.

Er was veel te doen over de tapes. Een transcriptie verscheen al eerder online, en het kantoor van advocate Bénédicte Ficq, die niet al te rooskleurig werd afgeschilderd door Holleeder, noemde de tape ‘bedenkelijke journalistiek’.

Gisteravond was het zo ver: in een speciale aflevering van RTL Boulevard werden de opnames afgespeeld.

Holleeder-tape

De Amsterdamse Orde Van Advocaten onderzoekt momenteel of de beschuldigingen van Holleeder enig hout snijden. Hoewel de Orde hadden gevraagd om niet over de kwestie te spreken, kwam Ficqs collega Nico Meijering langs bij Jinek. Daar uitte hij vooral kritiek op misdaadjournalisten De Vries en John van den Heuvel.

Ruim een miljoen mensen schakelden gisteren in op de speciale uitzending van RTL Boulevard. In de uitzendingen van RTL Late Night en Jinek kwam de kwestie óók uitgebreid aan bod. Je kunt wel zeggen dat Holleeder de gemoederen nog steeds bijzonder bezighoudt!

De hele uitzending van RTL Boulevard: De Holleeder Tape kijk je terug via RTLXL.

Lees verder