Meningen over Linda de Mol en Jeroen Rietbergen verdeeld: 'Killing voor je imago als presentatrice’

Linda de Mol schokt vriend en vijand nu er geruchten rondgaan dat Linda weer samen is met  grote liefde Jeroen Rietbergen. Vooral nu blijkt dat Jeroen vervolgd wordt voor zijn grensoverschrijdend seksueel gedrag bij The Voice is niet iedereen even blij met hun relatie. Zal haar vermeende relatie met Jeroen impact hebben op haar carrière? Ook bij de AD Mediapodcast is het onderwerp van gesprek: "De eerste vraag die toch bij me opkwam was: blijft Linda bij hem of niet?"

Linda de Mol met Jeroen Rietbergen

Afgelopen week kwam het langverwachte nieuws naar buiten: Jeroen Rietbergen en Ali B worden vervolgd voor grensoverschrijdend seksueel gedrag bij The Voice.

Jeroen is ziek

De grote vraag is of Linda haar relatie met Jeroen nieuw leven in zal blazen nu hij wordt vervolgd. Angela de Jong denkt dat Linda zich erop zal beroepen dat haar grote liefde een ander mens is geworden sinds vorig jaar. “In een van haar verklaringen riep ze natuurlijk meteen al dat hij ziek was. Hij is in therapie geweest, dus dat kan je dan ook voor jezelf goedpraten.” Haar collega Dennis Jansen verwacht wel dat Linda rekening heeft gehouden met de vervolging. “Als je gaat onderzoeken of je nog een relatie wil met iemand, hou je daar toch ook rekening mee dat er tot vervolging kan worden overgegaan of niet?”, vraagt hij zich af.

Killing voor je imago

AD verslaggever Marcus den Blanken denkt vooral dat het een klap al zijn voor Linda’s imago“Ik vind dat ze het zelf moet weten hoor. Stel dat hij vervolgd wordt… Het is voor mij wel privé, maar voor je imago als presentatrice is het killing dat je dan bij zo iemand bent, maar dat moet ze voor de rest zelf weten.” Het imago van familie De Mol ligt al langer onder vuur. Zo hing er lange tijd ook een aangifte boven het hoofd van haar neefje Johnny. De zaak tegen Johnny is uiteindelijk geseponeerd, tot grote opluchting van de machtigste familie van Nederland. Hoe dan ook, het zal volgens Angela een lastig jaar worden voor Linda. “Er komt waarschijnlijk wel een rechtszaak aan met een heleboel details die in de openbaarheid komen.” Wanneer de rechtszaak van start zal gaan is nog niet bekend.