Johnny de Mol in HLF8: 'Opgelucht dat het OM gehakt heeft gemaakt van zaak'

Johnny de Mol
© SBS

Je kon er op wachten dat er in HLF8 wat gezegd zou worden over het einde van de mishandelingszaak van Johnny de Mol, een paar uur geleden. En inderdaad: presentatrice Leonie ter Braak sprak Johnny, die nu vooral erg opgelucht dat het OM 'gehakt heeft gemaakt' van zijn zaak.

Team Johnny

Of het nieuws op tijd kwam om er nog wat grappen voor het Televizierringgala over te schrijven merken we vanavond, maar bij HLF8 kregen we direct al reacties van de gasten aan tafel. Leonie ter Braak, die deze week zelfs in het nieuws was vanwege haar overstap naar RTL, had dienst, maar over dat nieuws zei ze (nog) niets. Kennelijk waren alle gasten aan tafel Team Johnny, want iedereen was blij met het nieuws. Ronald Molendijk, Francis van Broekhuizen, Frans Duijts en Rene Mioch buitelden over elkaar heen om de rechtvaardigheid van het besluit van het Openbaar Ministerie te benadrukken.

Trial by media

Rene Mioch deelde zijn ongenoegen over the trial by media die zou hebben plaatsgevonden. Doordat altijd de foto van Johnny in beeld is op de achtergrond als de zaak besproken werd, zouden kijkers vanzelf wel gaan denken dat hij schuldig is, aldus de filmkenner. "Ja, want waar rook is, is vuur", vult operadiva Francis aan. Rene vergeleek het met de zaak van Woody Allen, waarin geen enkel bewijs gevonden is, maar waar toch iedereen denkt dat hij schuldig is.

Reactie van Johnny

Gelukkig was Leonie niet te beroerd om Johnny even te bellen voor een reactie. De presentator is "heel erg opgelucht" vertelde hij. "Ik ben vooral opgelucht dat het OM gehakt heeft gemaakt van deze zaak." Daarnaast was hij erg blij met het nieuws dat het OM de juridisch adviseurs van z'n ex gaat vervolgen wegens afdreiging, wat een vorm van afpersing is. Het juridische duo zou een brief gestuurd hebben naar de familie de Mol, waarin het zwijgen van ex Shima werd aangeboden in ruil voor een onbekend geldbedrag.

Tien kilo aangekomen

Johhny zou Johnny niet zijn als hij niet ook wat ruimte laat voor wat zelfspot. Zo zegt hij tegen Leonie: "Normaal vallen mensen altijd af van de stress. Maar ik ben juist tien kilo aangekomen!" Francis haakte daar direct op in door hem te adviseren voortaan dunnen crackers te eten. Dat zou haar ook helpen.

Verder zegt hij het voorlopig even flink rustig aan te doen. SBS liet vanmiddag weten dat er nog geen beslissing is genomen over de terugkeer van Johnny bij HLF8, maar verwacht dat wel op korte termijn te doen. Dat moet ook wel, gezien Leonie al met één voet buiten de deur staat.

HLF8 wordt dagelijks uitgezonden op SBS 6 rond 19:30 uur.