Meer interesse in pleegzorg door Kopen zonder kijken

Kopen zonder Kijken zorgt niet alleen voor woningen, maar heeft ook tientallen nieuwe pleegouders opgeleverd. Een aflevering over een jong stel met pleegkinderen raakte de kijkers zo dat 300 mensen zich hebben aangemeld bij Pleegzorg Nederland. Normaal zijn dat er zo’n 60 per week.

Kim en Paul in Kopen zonder Kijken
© RTL

Waar Kopen zonder Kijken al niet goed voor is! Afgelopen seizoen kwam het jonge stel Kim en Paul voorbij. Zij hadden maar liefst drie pleegkinderen. Hun verhaal maakte bijzonder diepe indruk op de kijkers. Ook het team deed extra zijn best voor het gezin.

Piek in aanvragen

Volgens Pleegzorg Nederland was er al snel een piek te zien in het aantal aanvragen na de uitzending van Kopen zonder Kijken. De instelling laat aan NOS weten dat de toegankelijke manier waarop kijkers in aanraking kwamen met pleegzorg erg heeft geholpen. In totaal waren er 300 aanmeldingen. Meestal zal een kwart van de aanmeldingen ook echt pleeggezinnen opleveren.

Makelaar Alex deed extra zijn best

Het was nog een flinke uitdaging om een woning te vinden voor zoveel kinderen. Maar makelaar Alex deed extra zijn best. Het gezin raakte hem diep, ook omdat hij zelf ook pleegouder is. “Mijn vrouw en ik vangen al sinds vijftien jaar pleegkinderen op. Ik ben ambassadeur van Pleegzorg en dan zo’n stelletje met drie kinderen, ja, daar ga je voor. Dan ga je extra je best doen", zo legde hij uit aan RTL Boulevard. In de uitzending van Kopen zonder Kijken vertelde Alex ook hoe belangrijk pleegouders zijn en hoe groot het tekort is. Het stel was dolgelukkig met hun roze huis en ze verklapten al dat ze nog steeds met veel plezier er wonen.

Kopen Zonder Kijken zie je elke maandagavond om 20.30 uur op RTL 4.