Meer duidelijkheid over tijdelijke Riverdale-stop

Veronica Superguide logo
Meer duidelijkheid over tijdelijke Riverdale-stop

Meer duidelijkheid over tijdelijke Riverdale-stop

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

Het zit fans van Riverdale niet mee, het lijkt wel alsof de serie keer op keer wordt onderbroken. Afkickklinieken kunnen zo onderhand een kuur aan gaan bieden voor Riverdale-verslaafden die met ontwenningsverschijnselen te kampen hebben. Natuurlijk was al bekend dat de opnames onlangs stil gelegd waren wegens de tragische dood van Luke Perry, maar nu komt er alweer een lange pauze aan - en deze staat los van het overlijden van de veel te jong gestorven acteur.

Eerst twee weken pauze, dan een volle maand?!

Vaste kijkers zijn het gewend dat elke donderdag een nieuwe aflevering verschijnt op Netflix. Dat gaat door tot en met 11 april, maar dan ligt de serie er twee weken uit. Op 2 mei en 9 mei komen vervolgens weer twee nieuwe afleveringen, maar daarna moeten de fans waarschijnlijk een maand lang wachten voor er weer een nieuwe aflevering te zien is.

Kijkcijfers

Deze lange pauzes schijnen te maken te hebben met de kijkcijfers; op het moment dat er in Amerika feestdagen of voorjaarsvakanties aan de gang zijn, stoppen veel series met uitzenden. Ervaring leert namelijk dat de kijkcijfers dan lager liggen. Vaste fans van de serie zijn waarschijnlijk al bijna gewend aan dit soort pauzes, maar door de dood van Luke Perry komt er dit derde seizoen dus nog een extra stop bij.

Dat dan weer wel

Toch hebben de fans nog genoeg om naar uit te kijken: zo is er niet alleen een vierde seizoen van de serie bevestigd, ook gaat Lucy Hale de hoofdrol spelen in de spin-off Katy Keene.

Lees verder