Maxime Meiland ziet af in Chateau Bijstand: ‘Het is vreselijk!’

Martien Meiland, Erica en Maxime in Chateau Bijstand

Erica Meiland voorspelde het al: haar dochter Maxime en Martien Meiland zouden flink afzien als ze weinig te besteden hadden. Ze krijgt gelijk, want Maxime vertelde in Shownieuws dat de opnames van Chateau Bijstand behoorlijk zwaar zijn. “Ik lig sinds gisteren op bananendozen!”

Volgens Maxime is het leven in Chateau Bijstand heel wat anders dan ze gewend is. ‘We slepen elkaar er doorheen, en hebben het onderling heel erg gezellig. Maar qua budget… het is vreselijk!' Volgens de Meiland-telg is er zelfs amper geld voor... wijn!

Volgens Maxime is er alleen maar geld om te eten, en zit Erica elke avond een uitgebreide boekhouding in te vullen. “Elke avond gaan we kijken: wat hebben we vandaag uitgegeven, wat blijft er over voor morgen? Het is gewoon heel erg beknibbelen.”

Chateau Bijstand is nu al controversieel

Toch ziet de dochter van de Meilandjes een paar lichtpuntjes. Kleine Claire speelt ineens veel buiten! “Als je binnen geen tv hebt, of geen iPad, dan gaan die kinderen automatisch meer buitenspelen." Ook dát brengt weer kosten met zich mee. “Ik heb mijn bed opgeofferd omdat zij graag een feestje wou. Dus ik lig sinds gisteren op bananendozen. Da’s zelfs een verbetering, want ik lag eerst met m’n matrasje op de grond.”

Hoe Martien, Erica en Maxime de ‘maand in de bijstand’ doorkomen zien we vanaf 7 maart. Met Chateau Bijstand wil de familie zich inzetten voor Stichting Babyspullen. Toch is het programma al meteen een beetje controversieel. Volgens critici kan iedereen een maandje in armoede leven, maar gaat het er juist om dat mensen er niet zelfstandig uit kunnen komen. Het optrekje van de familie is óók wat duurder dan je zou verwachten.

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.