Erica Meiland over nieuwe show: Chateau Bijstand

Erica Meiland

Martien, Erica en Maxime Meiland keren in maart terug op tv! De Meilandjes nemen inderdaad het programma Effe Geen Cent te Makken over, wat een bijzondere nieuwe naam krijgt: Chateau Bijstand.

Volgens Erica Meiland verschijnt Chateau Bijstand in maart 2022 op televisie, zo vertelde ze op NPO Radio 1, in het programma De Perstribune. “Martien, Maxime, de kinderen en ik gaan in een sociale huurwoning wonen, die helemaal leeg is. We krijgen 1.000 euro om het in te richten, dus dat wordt shoppen bij de kringloop.”

In Chateau Bijstand krijgt de familie vervolgens een beperkt budget, dat volgens Erica op bijstandsniveau ligt. Zelf lijkt het haar wel een uitdaging, maar ze houdt haar hart vast voor Martien en Maxime, die toch wat meer luxepaarden zijn. “Ik vind het enig, maar Martien en Maxime gaan gek worden, volgens mij.”

In dezelfde uitzending vertelde Erica dat ze haar ‘pinguïn’-uitspraken over boerka-draagsters niet zou terugnemen, ook al zou het kunnen. “Dat is gewoon een kreet geweest. Wij maken een realityprogramma; wij zijn niet gewend om op onze woorden te letten. Ik zou het niet wijzigen, want wat ik het goede vind is dat er zó’n discussie is losgekomen. Ik denk dat het goed is dat we niet bij alles denken: ‘Oh sorry, dat had ik niet moeten zeggen, excuses. Nee!’"

Kerst met Chateau Meiland

Het is dus nog even afwachten tot Chateau Bijstand te zien is, maar op Kerstavond zien we Martien, Erica en Maxime Meiland sowieso in Kerst met de Familie Meiland. Voor deze feestelijke special bezocht de familie een kerstmarkt in Straatsburg, en ontdekten ze dat de boze huishoudster Nadège weer toenadering zoekt.

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.

Recent vertelde de regisseur van Chateau Meiland aan Veronica Superguide in hoeverre de realityserie in scène is gezet. Hoewel alles wel een kern van waarheid bezit, worden de verhalen wél een stuk interessanter gemaakt.