Jort Kelder

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Jort Kelder

Jort Kelder: ''Matthijs van Nieuwkerk keert 'herboren' terug na coronacrisis''

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

Jort Kelder is ervan overtuigd dat Matthijs van Nieuwkerk op tv terugkomt zodra de coronacrisis voorbij is, en niet pas in januari 2021. "Als Het Virus gedoofd is komt hij natuurlijk gewoon herboren terug."

Matthijs komt terug

Jort is er zeker van dat Matthijs terugkeert als Het Virus, dat hij met hoofdletters schrijft, weg is. "De eettafel tussen 7 en 8 zal in veel gezinnen nooit meer hetzelfde zijn, DWDD was een vaste waarde in honderdduizenden gezinnen. We gaan het missen. Maar hem niet, want als Het Virus gedoofd is komt hij natuurlijk gewoon herboren terug.

Een apart einde aan het tijdperk

Het AD spreekt met een aantal vaste gasten van De Wereld Draait Door over het einde van het programma. Jort laat weten het jammer te vinden dat het afscheid zo in die coronacrisis moet plaatsvinden. "Toch had ik hem een afscheid met meer publiek en minder kijkers gegund, want die lege studio in de Westergasfabriek ademt precies wat DWDD niet is. Kilte."

Op de zaterdagavond

Terug komt Matthijs sowieso, maar niet dagelijks. Toen hij zijn stop van DWDD aankondigde liet hij al weten bij de publieke omroep te blijven. Matthijs “gaat voor de omroep vanaf januari 2021 een lange reeks zaterdagavondprogramma’s maken,” zo liet een perswoordvoerder weten. Over een eerdere terugkomst heeft Matthijs nog niets gezegd. Als het aan de kijkers ligt moeten DWDD en Matthijs gewoon blijven.

De Wereld Draait Door is alleen nog vanavond en vrijdagavond om 19:00 uur te zien op NPO 1. 

Lees verder