jessica jones

Veronica Superguide logo
jessica jones

Grote tegenvaller voor Netflix: alle Marvel-series verdwijnen

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

Slecht nieuws voor Netflix. Alle Marvel-series verdwijnen op 28 februari 2022 van de streamingdienst. En dat is slechts nieuws voor het Amerikaanse bedrijf, waarvan de koers het afgelopen jaar al met dertig procent is gedaald. 

Netflix en Disney

We konden er natuurlijk op wachten, want het Marvel-universum is eigendom van Disney. In 2013 sloten Marvel Television en Netflix een deal die Daredevil, Jessica Jones, Luke Cage, Iron Fist, The Defenders en The Punisher naar Netflix zou brengen. Maar vanaf het moment dat Disney de eigen streamingdienst Disney+ lanceerde in 2019, kwam de samenwerking op losse schroeven te staan. Veel fans waren nog optimistisch: zij gingen er vanuit dat Disney (dus Marvel) en Netflix nog wel even zouden samenwerken, maar alle series die ze tot dat moment samen maakten, werden geannuleerd. De restanten op Netflix van de Marvel-series, worden dus verwijderd. 

Marvel-series naar Disney+?

Naar alle waarschijnlijkheid zullen de Marvel-series op Disney+ terechtkomen.  

Intussen nog maar even kijken naar de ranking van de 16 series van Marvel Cinematic Universe. En ben je al up to date met welke Marvel-films er nog allemaal aankomen? 

Gelukkig is er ook nog leven na het Marvel Cinematic Universe. Hier zie je wat er deze week allemaal is verschenen op Netflix. 

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.

Lees verder