Martijn Koning op de Nederlandse première van Star Wars: The Rise of Skywalker

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Martijn Koning op de Nederlandse première van Star Wars: The Rise of Skywalker

Martijn Koning haalt uit naar ‘totale debiel’ Freek de Jonge

|
|

Laatste update:

Cabaretiers Martijn Koning en Freek de Jonge zijn absoluut géén maatjes. Sterker nog: ze hebben in het verleden al meerdere keren ruzie gehad!

"Een totale debiel en een hele vervelende man", zo omschrijft Martijn Freek in de nieuwe podcast Littekens van Wilfred Genee. "Ik heb al drie keer ruzie met hem gehad." 

Freek vs. Martijn

"De allereerste keer dat ik aan hem ontmoette was ik 16", begint Martijn. "Ik stond naast hem bij het toilet. Ik was ober bij het WK Hockey in Utrecht. Ik zei tegen hem: ‘Sta ik even naast een beroemde lul.’ Daar kon hij niets mee, maar dat was nog geen ruzie." Maar... die ruzie kwam er wél. Hierna ging Freek volgens Martijn nog een stap verder. Hij richtte zijn zure pijlen op de vriendin van Martijn.

Belediging

"Bij Puur Gelul (een cabaret-evenement, red.) zat hij in de kleedkamer en ik zei tegen mijn vriendin je moet even Freek de Jonge ontmoeten. We kwamen binnen en ik zei: ‘Freek, dit is mijn vriendin Kine’." Maar, en nu komt het, Freek zag haar aan voor iemand van cabaretgroep Zazi, waarop Martijns vriendin zei dat dit niet klopte. "Ah nu zie ik het, die zijn ook veel slanker dan jij". Oef: Martijn wist niet wat hij hoorde. "Dat was zo uit het niets. Toen zei ik: ’Ze hebben in ieder geval niet van die gay laarsjes aan zoals jij’, want hij had van die hele domme laarzen aan." 

Geflopte Oudejaarsshow

Mocht Freek er nóg een belediging uit willen gooien: hij heeft nu munitie genoeg. Martijn Koning kwam de afgelopen tijd namelijk vooral in het nieuws met zijn geflopte oudejaarsconference. Die pijnlijke show bereikte zelfs meningenmeester Peter R. De Vries en dan weet je dat het erg was! Volgens Martijn zelf lag het in ieder geval niet aan zijn grappen...

Lees verder