Mark Hamill en partner Marilou op de première van Star Wars: The Rise of Skywalker

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Mark Hamill en partner Marilou op de première van Star Wars: The Rise of Skywalker

Huh? Mark Hamill speelde nog iemand in The Rise of Skywalker?

|
|

Laatste update:

Luke Skywalker blijkt niet het enige personage dat levende legende Mark Hamill speelde in Star Wars: The Rise of Skywalker.

Let op: spoilers voor The Rise of Skywalker volgen!

Herinner je je die gast aan het begin van de film nog? Die Finn en R2D2 aan geheime info over The First Oder helpt? Dat is dus Boolio, wiens hoofd even later wordt afgehakt door Kylo Ren. Inmiddels is duidelijk dat niemand minder dan Mark Hamill zijn stem insprak!

Mark Hamill en zijn Star Wars-personages

Echte Star Wars-gekkies weten dat dit natuurlijk niet Marks enige Star Wars-rol is naast Luke Skywalker. Zo speelde hij in The Last Jedi ook nog een extra rolletje als Dobbu Scay, het kleine Casino-mannetje dat BB-8 aanvalt. Daarnaast sprak Mark ook de stem van Darth Bane in voor Star Wars: The Clone Wars.

Huh? Mark Hamill speelde nog iemand in The Rise of Skywalker?

The Rise of Skywalker

Er heerst zoals altijd weer eens een flinke verdeeldheid in de gespleten Star Wars-fanbase nadat The Rise of Skywalker vorige week uitkwam. Het einde van de Skywalker-saga valt zeker niet bij iedereen in de smaak. Wat dan ook niet meehelpt? Nou, het feit dat Rose Tico uit The Last Jedi hier opeens een minieme rol kreeg, bijvoorbeeld. Of die onduidelijkheid over Finn en zijn 'laatste woorden' aan Rey. En dan hebben we het nog niet eens gehad over Palpatine's gestoorde, ongeloofwaardige en totaal niet uitgewerkte plan; dat is toch wel waar de meeste kritiek naartoe gaat. Wij waren, zoals je misschien al doorhebt, niet enthousiast. The Rise of Skywalker belandde niet voor niets in de onderste regionen van onze ultieme Star Wars-ranking

Lees verder