Marcel van Roosmalen

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Marcel van Roosmalen

Marcel van Roosmalen doet aangifte tegen bedreigers

|
|

Laatste update:

Journalist en talkshowhost Marcel van Roosmalen doet aangifte tegen haters die hem hebben bedreigd. Deze week werd zelfs het adres van de opvang van zijn kinderen online gedeeld. Marcel vertelde hier gisteren over bij de talkshow Jinek. 

NSB-vlag in de brievenbus

Marcel had afgelopen dinsdag een column voorgelezen in het radioprogramma De Nieuws BV. Hij wekte hierin - op satirische wijze - de suggestie dat Forum voor Democratie-parlementariër Gideon van Meijeren een spion van Poetin zou zijn. Niet iedereen kon hier de humor van inzien. Want vervolgens kreeg Marcel een hoop online kritiek te verduren. Het adres van de kinderopvang van Marcel's kinderen werd nota bene online gedeeld, als een verkapt dreigement. Gisteren kreeg Marcel zelfs een NSB-vlag in de brievenbus.

'Uitgescholden en bedreigd'

Aan tafel bij de talkshow Jinek vertelde Marcel gisteren: "Ik zal aangifte doen tegen een paar mensen die me hebben bedreigd. (...) Direct na afloop van de column had ik al in de gaten dat niet iedereen de column oppakte als ironie. Ik ben de hele dag uitgescholden en bedreigd. (...) Deze mensen zijn niet voor rede vatbaar." 

Marcel geeft aan dat hij "niet van plan" is om zich voortaan in te houden. De journalist maakt van zijn hart geen moordkuil. Hij noemde Angela de Jong al eens een "heks zonder bezem". En deze maand was hij ook al aan het bekvechten met Wierd Duk.

Jinek is elke avond rond 22:10 te zien op RTL 4. 

Lees verder