• Ophef

Botsing Marcel van Roosmalen en Wierd Duk in HLF8: ‘Je lult uit je nek’

Marcel van Roosmalen en Wierd Duk

Marcel van Roosmalen en Wierd Duk hadden vanavond een flinke botsing in HLF8. Wierd had geen trek in de grappen van Marcel: “Je kent mijn werk helemaal niet, dus je lult uit je nek.

 

Marcel van Roosmalen en Wierd Duk in HLF8

De gelukkig weer herstelde Johnny de Mol ontving vanavond in HLF8 Wierd Duk om te praten over de oorlog in Oekraïne. Ook Marcel van Roosmalen en Gijs Groenteman schoven aan. Zij kwamen vertellen over hun samenwerking, bijvoorbeeld voor tv-programma Media Inside. Marcel en Gijs nemen geen blad voor de mond – vraag Angela de Jong maar! – en fileren met grote regelmaat BN’ers.

'Hij zeikt mij ook af'

Marcel en Gijs hebben omroepbestuurder Jan Slagter een aantal keer uitgenodigd om aan te schuiven bij Media Inside, maar daar had de omroepbestuurder geen trek in. De laatst nog bejubelde Wierd Duk snapt wel waarom: “[Marcel en Gijs] zijn ook heel irritant. Die Van Roosmalen kent mij helemaal niet, maar die zeikt mij ook af.” Marcel reageert: “Als we zo gaan beginnen: jij trekt door het land voor De Telegraaf. Als Oekraïne-specialist krijg je een pluimpje. Maar al het andere is gewoon een beetje Hart van Nederland spelen. Dan neem je het niet zo nauw met de feiten. (…) En ik vind het heel grappig om daar af en toe wat van te zeggen.

 

Wierd kan zich daar niet in vinden: “Je moet niet zeggen dat ik maar wat verzin. Dat is niet zo.” Marcel wil een voorbeeld geven, maar daar heeft Wierd geen trek in: “Marcel, je kent mijn werk helemaal niet, dus je lult uit je nek.

 

HLF8 zie je elke werkdag om 19:30 uur op SBS6.