Gio Swikker

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Gio Swikker

Waarom zit Gio niet meer in Ik Geloof In Mij? Manager reageert teleurgesteld

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Robin Heerkens

Ik Geloof In Mij-kijkers moeten het al weken zónder Gio Swikker doen, de 17-jarige ster uit het vorige seizoen. De zanger ging super-viral op TikTok en timmert lekker aan de weg. Wij spraken zijn manager, die geen uitleg kreeg over zijn afwezigheid in seizoen 2.

"Wij weten ook niet waarom hij er niet meer in voorkomt", legt Gio's zangcoach en manager Sasja Brouwers uit. Zelf maakte ze ook even kort haar opwachting in de SBS6-serie, rondom het veelbesproken Ziggo Dome-optreden. Sindsdien zit Gio er niet meer in, even los van de leader. De makers gaven Sasja en de jonge zanger geen reden voor de plotselinge verdwijning van zendtijd.

'Meer gefilmd'

Sasja geeft aan dat de makers zeker meer beeldmateriaal hebben, los van de Ziggo Dome-stukken. "Er is van alles gefilmd met Gio." Ze vindt het jammer dat dit niet gebruikt wordt. "We zijn niet boos, maar ik ga niet onder stoelen of banken schuiven dat we het enorm jammer vinden."

Gio gaat lekker

Mede door de serie ging Gio als een speer en scoorde hij een enorme hit op TikTok én YouTube met het nummer 'Laat Je Gaan'. "Jammer dat ze het succes niet laten zien. Je zou trots moeten zijn op die jongen, die door deze show zo bekend is geworden."

Waarom ontbreekt hij?

De manager denkt dat de makers meer focussen op mensen waar veel reacties op komen, zoals cult-ster René Le Blanc, het olijke camera-duo Ron en Saïd en Rutger van Barneveld, die wij eerder al spraken over de serie."Misschien is alleen serieus bouwen aan een carrière niet interessant genoeg", vreest Sasja. "Of niet 'leuk' of 'grappig' genoeg." Maar, ook zij weet: "Niets zo veranderlijk als televisie".

Ik Geloof In Mij seizoen 3

Sasja benadrukt dat ze de makers en SBS6 nog steeds erg dankbaar is voor de kansen die Gio kreeg. "Er zijn veel deuren voor 'm geopend en dat vind ik nog steeds erg mooi en bijzonder voor een jongen van 17 die nog niet eens zo lang bezig is."Mocht er een derde reeks van Ik Geloof In Mij komen, wil Gio daar graag aan meedoen. "We hebben onwijs tof samengewerkt met het team, het zou dom zijn als we nee zeggen." Tot die tijd heeft Gio trouwens genoeg te doen: hij zit in zijn examenjaar!

Eerder deze maand lanceerde de zanger een nieuwe klapper: 'Laat mij maar lekker dromen'.

Ik Geloof In Mij is elke maandag om 21:30 uur te zien op SBS6.

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify.

Lees verder