‘Makers Hannibal praten nog steeds over nieuw seizoen’

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
‘Makers Hannibal praten nog steeds over nieuw seizoen’

‘Makers Hannibal praten nog steeds over nieuw seizoen’

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Stefan Keerssemeeckers

Hannibal, de horrorserie over de griezelige kannibaal Hannibal Lecter, is nog steeds levend. Volgens Mads Mikkelsen is bedenker Bryan Fuller nog steeds een vierde seizoen aan het pluggen!

De ster van Hannibal, Mads Mikkelsen, geeft de moed dus nog niet op! Volgens Mikkelsen zijn de makers van de serie nog steeds bezig om een nieuw onderkomen voor de horrorthriller te regelen.

Tegen horrorsite Bloody Disgusting zegt Mikkelsen dat de gesprekken over een nieuwe Hannibal nog steeds bezig zijn. ‘Ik weet niet met wélke zenders en platformen ze bezig zijn, dat gaat me boven het hoofd, maar de gesprekken gaan nog steeds door.’

Mocht Hannibal nog terugkeren, dan verwacht Mikkelsen dat de serie weer in bekend vaarwater terechtkomt. Nadat Hannibal de verhaallijn van Red Dragon bewerkte, wordt het zo langzamerhand tijd voor het bekendste verhaal over Lecter. ‘Ik weet dat Bryan Fuller bezig was met de rechten van The Silence Of The Lambs. Hij wilde graag verder met een paar belangrijke personages uit de film, dus ik verwacht dat Hannibal die richting opgaat.’

De serie draait om Hannibal Lecter (Mikkelsen); genie én sociopathisch seriemoordenaar. Hij helpt de FBI-agent Will Graham (Hugh Dancy), maar probeert stiekem om de getalenteerde speurneus zélf in een killer te veranderen.

Hannibal

Het doodenge Hannibal werd door critici en kijkers geprezen… Helaas waren er van de laatste te weinig om verder te gaan met de bloederige avonturen van Hannibal Lecter. Altijd lastig met horrorseries; ook al zijn ze erg goed, ze zijn niet voor iedereen weggelegd.

Hannibal werd in 2015, na drie seizoenen, stopgezet door NBC. Sindsdien wordt er vaak gepraat over een herstart, maar deze kwam tot nu toe niet van de grond. We hadden verwacht dat een platform als Netflix wel brood zou zien in de serie, aangezien producties als Designated Survivor en Lucifer óók overgenomen werden.

De eerste drie seizoenen van Hannibal zijn in Nederland te bekijken via Netflix.

Lees verder