Yes! Netflix redt Designated Survivor en komt met seizoen 3

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Yes! Netflix redt Designated Survivor en komt met seizoen 3

Yes! Netflix redt Designated Survivor en komt met seizoen 3

|
|

Laatste update:

'The president has left the building'... of toch niet! Kiefer Sutherland mag weer in de huid van president Kirkman kruipen. Netflix heeft Designated Survivor gered van de ondergang.

Eerder dit jaar kwam er een einde aan seizoen 2 van de politieke thrillerserie. Zender ABC trok er, door oplopende kosten en teruglopende kijkcijfers, ook meteen de stekker uit. Netflix zag dus nog wel brood in de show en komt nu met een gloednieuwe reeks, zo meldt vakblad Variety. 

Details over het derde seizoen ontbreken nog. Natuurlijk keert mr. 24 Kiefer Sutherland gewoon weer terug als de gewone ambtenaar Thomas Kirkman. Deze belandt als 'aangewezen overlever' na een bom-aanslag op de presidentsstoel. 

De reden voor het stopzetten van Designated Survivor kwam niet helemaal uit de lucht vallen: de kijkcijfers op ABC liepen terug en er was nogal wat ophef achter de schermen. Zo was de serie op zoek naar alweer de vijfde uitvoerend producent nadat de eerste vier gillend weggerend waren. Daarnaast heeft Keifer Sutherland een clausule in zijn contract laten opnemen, waardoor de productie van Designated Survivor na het tweede seizoen moest verhuizen van Toronto naar Los Angeles. En dat maakte alles véél duurder!     

Het mag allemaal niet baten: Designated Survivor keert in 2019 terug!

Lees verder