Na twee seizoenen stekker uit Designated Survivor

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Na twee seizoenen stekker uit Designated Survivor

Na twee seizoenen stekker uit Designated Survivor

|
|

Laatste update:

Het is over en sluiten voor de serie Designated Survivor met Kiefer Sutherland in de hoofdrol. De Amerikaanse zender ABC maakt na het huidige seizoen een einde aan de reeks, die dan maar voor twee seizoenen gelopen heeft.

De reden voor het stopzetten van Designated Survivor is niet heel moeilijk te raden: niet alleen liepen de kijkcijfers tijdens het tweede seizoen enorm terug, er was ook behoorlijk wat gerommel achter de schermen. Zo was de serie op zoek naar alweer de vijfde uitvoerend producent nadat de eerste vier gillend weggerend waren. Daarnaast heeft Keifer Sutherland een clausule in zijn contract laten opnemen, waardoor de productie van Designated Survivor na het tweede seizoen moest verhuizen van Toronto naar Los Angeles, waardoor de toch al forse productiekosten nóg hoger zouden worden, daar hadden de hoge heren en dames bij ABC waarschijnlijk geen trek in.

Designated Survivor is in Nederland via Netflix te bekijken en draait om minister Tom Kirkman, gespeeld door Sutherland, die plotseling president van de Verenigde Staten wordt als de president en alle andere kabinetsleden omkomen bij een aanslag op het Capitool. Kirkman was de zogenaamde 'aangewezen overlevende'.

De laatste aflevering van Designated Survivor is komende week al te zien.

Lees verder