Gerucht: Netflix wil een doorstart voor Designated Survivor

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Gerucht: Netflix wil een doorstart voor Designated Survivor

Gerucht: Netflix wil een doorstart voor Designated Survivor

|
|

Laatste update:

Paniek in het Witte Huis! President Kirkman kreeg van zender ABC geen derde seizoen meer. Achter de schermen wordt echter gewerkt aan een doorstart voor Designated Survivor. Netflix zou volgens geruchten geïnteresseerd zijn.

In Designated Survivor wordt Tom Kirkman (Kiefer Sutherland), de Minister van Huisvesting, plotseling tot president gebombardeerd, als alle leden van de Amerikaanse regering omkomen bij een aanslag. Kirkman moet niet alleen een land leiden, en de daders opsporen: het leven van zijn vrouw (Natascha McElhone) en kinderen kraakt door de plotselinge aandacht in zijn voegen.

Derde termijn?

Het tweede seizoen van de serie werd geplaagd door dalende kijkcijfers op televisie, hoewel de avonturen van president Kirkman online wél goed bekeken werden. Achter de schermen rommelde het al een tijdje. Omdat vier uitvoerend producenten afwisselend de leiding kregen over de show, zwalkte Designated Survivor in het tweede seizoen tussen een spannende politieke thriller en een soort presidentiële Goede Tijden Slechte Tijden.

Designated Survivor was voor ABC niet meer rendabel. Dit werd nog verergerd doordat Kiefer Sutherland de opnames voortaan in (het dure) LA wilde doen in plaats van in Toronto.

De Canadese productiemaatschappij Entertainment One onderhandelt volgens geruchten met Netflix, die Designated Survivor over zou kunnen nemen van ABC. De gesprekken bevinden zich nog in de verkennende fase. Een mogelijk obstakel is dat Netflix de serie weliswaar distribueert buiten de VS, maar dat Hulu het recht heeft om Designated Survivor ín Amerika te streamen. Die partijen zullen waarschijnlijk ook nog om de tafel moeten.

Er zijn dus nog een paar belangrijke mitsen en maren, maar de wil om president Sutherland een derde seizoen te geven is in elk geval aanwezig. Designated Survivor-fans kunnen duimen voor een goede afloop!

Lees verder