Kopen zonder Kijken

Veronica Superguide logo
Kopen zonder Kijken
Kopen Zonder Kijken

Mag je het huis in Kopen Zonder Kijken gelijk weer verkopen?

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Emma de Wijer

Stel: je behoort tot de lucky few die mee mag doen aan Kopen Zonder Kijken en je vindt het huis he-le-maal niks (kunnen we ons niet voorstellen, maar dat terzijde). Mag je het huis dan gewoon weer verkopen? Veronica Superguide zocht het uit.

Kleine lettertjes

Meestal zijn de prestaties van makelaar Alex van Keulen, aannemer Bob Sikkes en styliste Roos Reedijk verbluffend. Ook stellen die er aanvankelijk weinig vertrouwen in hadden, worden vrijwel altijd omver geblazen. Maar wat als dat niet zo is? Kun je dan nog van het huis af, of staat er ergens in de kleine lettertjes dat je het gekochte en verbouwde huis niet zomaar te koop mag zetten?

Mag je het huis te koop zetten?

Als je meedoet aan een tv-programma dan ontkom je er niet aan een contract te ondertekenen. Er worden altijd goed afspraken gemaakt over de gang van zaken. Maar voor de verkoop geldt in dit programma dan weer geen strikte afspraak. Het antwoord is dus: ja, je mag het huis dat is gekocht in Kopen Zonder Kijken gewoon weer verkopen als het niet bevalt.

Na één dag in de verkoop

Sterker nog, dat is ook gebeurd! Kandidaten Alex en Pien gooiden hun net gerenoveerde woning al na vijf maanden in de verkoop. Maar het kan nog sneller. Diana Villa Martinez en Jeffrey vonden hun nieuwe stulpje zó vreselijk dat ze het te koop-bord al na één dag in de tuin zetten. Al is dat absoluut niet de gewenste uitkomst van de Kopen Zonder Kijken-makers.

Luister ook onze podcast Bankplakkers, met kijktips en het laatste nieuws! Te luisteren via SpotifyApple Podcasts en andere populaire podcast apps.

Lees verder