Mark Hamill Luke Skywalker Episode IX

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Mark Hamill Luke Skywalker Episode IX

Luke Skywalker is wel klaar met Star Wars

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

Mark Hamill heeft het wel gehad met Star Wars. Op de rode loper van de première van de nieuwe Child’s Play (waarin hij te horen is als moordpop Chucky!) vroeg een journalist hem of Episode IX: Rise of Skywalker écht zijn laatste Star Wars-film wordt. Ook al was die vraag misschien te voor de hand liggend, het antwoord van de Jedi Knight bleek behoorlijk juicy: “Ik hoop in elk geval van wel. Het verhaal van mijn personage was al rond in de vorige film.”

“Als Jedi kom je nou eenmaal nog een keer terug”

In plaats van dat het Star Wars-icoon het hier bij hield, ging hij nog even verder met het dissen van de franchise die van hem een legende heeft gemaakt: “De enige reden dat ik er nog in voor kom, is vanwege dat eigenaardige aspect van de Star Wars-mythologie dat je als Jedi nog een keer terugkomt”. Hamill zelf klinkt hier al bijna net zo nors als de lichtsabel-wegsmijtende Luke uit The Last Jedi!

Jedi-spook

Hiermee verklapt Mark dat de vermoedens kloppen dat Luke in Rise of Skywalker als spook zijn opwachting maakt, en dus niet in flashbacks. Zo wordt wel de traditie gehandhaafd, want in Return of the Jedi, het slotstuk van de eerste trilogie, zagen we Alec Guinness terugkeren als Ben Kenobi om Luke goede raad te geven. Het lijkt er op dat de oude wijze Skywalker nu hetzelfde komt doen bij Rey. En met haar gedraaikont over wat ze nou wel of niet voor Kylo Ren voelt kan ze wel wat advies gebruiken. Blijf weg bij die engerd meid! Star Wars Episode IX: Rise of Skywalker draait vanaf 18 december in de bioscopen.

Lees verder