Måneskin

Veronica Superguide logo
Måneskin
Songfestival

LOL! Måneskin-zanger blikt terug op ‘drugsrel’

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Stefan Keerssemeeckers

Oekraïne won gisteren met overmacht het Eurovisie Songfestival, en het optreden van de Italiaanse band Måneskin was één van de hoogtepunten van de avond. Zanger Damiano blikte terug op de overwinning van vorig jaar en stond stil bij de ‘cocaïne-rel’ die de winst een beetje overschaduwde.

De Italiaanse band miste eerder deze week een repetitie omdat zanger Damiano zijn been bezeerd had. Tijdens de show was Måneskin er gewoon bij. De presentatie hield een kort gesprekje met de band, over hoe het ging na de winst van het Songfestival, en vroeg of Damiano nog tips had voor de deelnemers van dit jaar.

De frontman van de band zat vorig jaar een gebroken glas op te ruimen, waardoor kijkers dachten dat hij drugs van de tafel probeerde te snuiven. Het zorgde voor een enorme rel, en de zanger stond er eventjes bij stil. ‘Ik heb twee tips: zorg dat je plezier maakt én kom niet te dicht bij de tafel. Doe het gewoon niet!’

Eurovisie Songfestival 2022

Oekraïne won het festival nadat ze verpletterend veel stemmen van het bellende publiek kregen. De Nederlandse zangeres S10 werd knap tiende, maar baalde dat ze nét buiten de top 10 viel

Náást het podium gebeurde er ook genoeg. De kritiek op het presentatietrio was niet mals, en daarnaast werd het Songfestival geplaagd door technische problemen (waarvan we de meeste gelukkig niet eens opmerkten als kijker). Oekraïne is van plan om het Songfestival van 2023 zélf te organiseren, maar door de oorlog met Rusland zijn die plannen momenteel enorm onzeker.

Luister ook onze podcast Bankplakkers, met kijktips en het laatste nieuws! Te luisteren via SpotifyApple Podcasts en andere populaire podcast apps.

Lees verder