Maneskin

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Maneskin
OphefSongfestival

Publiek juryshow Songfestival woest om 'optreden' Måneskin

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Isabel Ockers

Er werd aangekondigd dat de Italiaanse band Måneskin vrijdagavond zou optreden bij de juryshow van het Eurovisie Songfestival in Turijn. Niets bleek minder waar: alleen een paar achtergronddansers verschenen op het podium. En dat leidde tot heel wat ontevreden en gejoel bij het publiek. 

Geen Måneskin te bekennen

Er werd gisteravond in Turijn geoefend voor de finale van vanavond, waar Måneskin, als het goed is, gaat optreden. Toen alle 25 acts aan de beurt waren geweest en de Italiaanse band op het podium werd geroepen kreeg het publiek te maken met een grote teleurstelling. Måneskin bleek spoorloos en alleen een aantal achtergronddansers verschenen op het podium. 

 

‘Het is niet hun schuld

De mensen in het publiek schoven niet onder stoelen of banken dat ze niet amused waren met deze stand-ins. Er werd massaal "boe" geroepen. Presentator Alessandro Cattelan probeerde de boel nog te redden. "Jullie hebben geluk, want jullie hebben wel als een van de eersten de nieuwe single van Måneskin gehoord", zei hij tegen het publiek. Dat was niet zijn beste idee ooit, want het publiek werd alleen maar woester. "Stop daarmee, het is niet hun schuld", probeerde hij nog, verwijzend naar de invallers. 

Geen uitleg

De organisatie heeft nog niet echt verantwoordelijkheid genomen na deze blunder. Ze kwamen gisteravond met een kort persbericht waarin ze zeggen dat Måneskin zaterdagavond verwacht wordt tijdens de finale. Ze legden niet uit waarom de band vrijdagavond niet kwam optreden.

 

Luister ook onze podcast Bankplakkers, met kijktips en het laatste nieuws! Te luisteren via Spotify, Apple Podcasts en andere populaire podcast apps.

Lees verder