Locke & Key Netflix Bode Kinsey

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Locke & Key Netflix Bode Kinsey

Eerste reacties: Locke & Key vergeleken met Stranger Things

|
|

Laatste update:

Lockey & Key is sinds gisteren te zien op Netflix. Dat betekent dat we inmiddels de eerste reacties hebben kunnen checken! De consensus? Locke & Key is anders dan de comics. Dat dit echter niet per se slecht is, blijkt wel uit de Netflix-series waar deze nieuwkomer mee vergeleken wordt: Stranger Things en The Haunting of Hill House.

Locke & Key is minder luguber dan de comics

Locke & Key is gebaseerd op de gelijknamige stripserie van schrijver Joe Hill en tekenaar Gabriel Rodriguez. Deze geliefde comicreeks won verschillende internationale stripprijzen en groeide al snel uit tot een culthit. Geen wonder dat Locke & Key uiteindelijk ook de aandacht trok van Hollywood! Toch blijkt uit de eerste reacties dat de stripreeks lastig in zijn originele vorm te verfilmen was. Zo vinden veel mensen de serie veel minder luguber dan de comics.

Tienerproof Locke & Key lijkt op Stranger Things

Of dat is erg is, is echter de vraag. Netflix hoopte waarschijnlijk ook wel een beetje een bredere en jongere doelgroep aan te spreken. En dat lijkt gelukt. Locke & Key wordt namelijk veelvuldig vergeleken met Stranger Things en The Haunting of Hill House. En vooral die laatste vergelijking is eigenlijk heel logisch. Wist je namelijk dat de makers van Locke & Key dezelfde mensen zijn die eerder The Haunting of Hill House uitbrachten? Nu nog maar hopen dat deze nieuwe serie net zo succesvol wordt! Benieuwd geworden? Check hier dan de eerste 10 minuten van de serie.

PS Wist je dat je mee kunt doen met een Locke & Key-zoektocht? Netflix heeft ergens in Nederland de Anywhere Key verstopt. Als je mee helpt met zoeken, maak je kans om een reis naar je droombestemming te winnen!

Lees verder