Linda de Mol keihard afgestraft door kijkers na tweede Five Live-aflevering

Linda de Mol in Five Live
© RTL

Er was een tijd dat alles wat Linda de Mol aanraakte in goud veranderde. Die tijd is voorbij: de eerste aflevering van Linda's nieuwe serie Five Live werd volledig afgekraakt. De reacties op de tweede aflevering zijn geen haar beter én kijkers zappen massaal weg. 

Angela de Jong-gate

Linda oogstte forse kritiek op de eerste aflevering van Five Live. Ze gebruikte haar nieuwe serie om haar vete met Angela de Jong uit te vechten: een nep-Angela werd in Five Live zwaar toegetakeld door een studiolamp. Niet chic, vinden veel kijkers. Maar er is ook kritiek op de oersaaie verhaallijnen, slechte pruiken en het beroerde acteerwerk.

'Wat een aanfluiting'

Is de tweede aflevering dan beter? Nee, klagen kijkers op Twitter. "Na vorige week dacht ik: het kan niet slechter. Een mix van TV-kantine, Komt een man bij de dokter en dan op kleuterklasniveau... wat een aanfluiting", schrijft een kijker. Een ander: "Ik had ergens nog goede hoop dat aflevering 2 beter zou worden. Helaas...". Nog een kijker vraagt zich af hoe het niveau zo laag kan zijn met zo veel steracteurs. "Slecht geacteerd, slechte teksten… en dat met zo’n cast. Wat gaat hier allemaal mis?"

Kijkers zappen weg

Linda heeft nog geluk dat deze mensen iets over Five Live kónden zeggen. Ze is namelijk veel kijkers verloren na de Angela de Jong-gate. Naar de eerste aflevering keken nog 987 duizend kijkers, gisteravond schakelden er slechts 793 duizend kijkers in. De kans is groot dat er bij de derde aflevering nóg meer kijkers wegzappen.