Linda de Mol blikt terug op Marco-interview: 'Hij en Leontine waren tevreden'

Door Redactie
Marco Borsato en Linda de Mol

Het is alweer meer dan een maand geleden dat Linda de Mol Marco Borsato interviewde over zijn affaires, scheiding en burn-out. Zowel Marco als Linda kregen daarna flink wat kritiek te verduren, maar wakker liggen ze daar niet van. 

In de podcast 'De 10 van' blikt de tv-presentatrice terug op het hele gebeuren.

Openhartige gesprekken

Kijkers noemden het 'een gemiste kans' dat Linda de Mol niet wat kritischer was op de zanger. Maar, zo benadrukt ze opnieuw, dat was ook helemaal niet haar bedoeling. "Ik doe geen journalistiek interview waarin ik mensen onderuit probeer te halen of een scoop probeer te scoren", vertelt ze nu. "Ik ga gewoon een gesprek aan. Juist daardoor vertellen mensen mij vaak veel meer dan wanneer je begint van: je hebt dit en dit gezegd en dat was heel erg fout." De presentatrice kijkt daarom absoluut niet beroerd terug op het interview, juist omdat de geïnterviewde en zijn ex-vrouw dat ook niet doen. "Marco was er heel blij mee, Leontine trouwens ook."

Privé en zakelijk

Desondanks vindt Linda het lastig om de scheidingslijn tussen 'zakelijk' en 'privé' gescheiden te houden. Veel van haar gasten zijn vrienden en daar wil ze geen grenzen mee over. "Ik ken sommige mensen zo goed dat je ook heel goed weet van: don't go there. Ik ben ook bevriend met mensen en het zijn ook mijn collega's. Dat is ook wel lastig. Het is niet alleen bij Marco, maar ook bij Tjitske Reidinga of Lies Visschedijk." 

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te beluisteren op Spotify en Apple Podcasts.