Linda's Wintermaand, SBS

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Linda's Wintermaand, SBS

Linda de Mol geïrriteerd na kritiek op Linda's Wintermaand: 'Ik ben het zat'

|
|

Laatste update:

Linda de Mol is alle kritiek die ze ontving van voornamelijk vakgenoten op haar talkshow Linda's Wintermaand zat. Volgens de presentatrice is ze geen journalist en zal ze dat ook nooit worden. 

"Ik moet voor mijn gevoel heel de tijd uitleggen dat mijn programma daar niet voor is", antwoordt ze in de AD op de vraag waarom ze Mark Rutte vorige week niet kritischer heeft bevraagd. "Ik heb nooit beweerd een journalist te zijn en Linda's Wintermaand is daar ook het format niet naar. Ik ben op zoek naar levensverhalen." 

Geïnteresseerde gesprekspartner

Het gaat Linda dan ook niet om het partijprogramma of de huidige maatregelen, maar puur om de persoon die ze voor zich heeft. "Ik nodig mensen uit in wiens levensverhaal ik geïnteresseerd ben. Neem Kaag (die komende week in de aflevering zit met Matthijs van Nieuwkerk, red): ik ben benieuwd waarom ze premier zou willen worden, waar dat vandaan komt. Wat haar drijfveren zijn. Dat past wél in mijn programma." 

Seizoen 3 Meisje van Plezier staat nu op Videoland!meer

Kritische journalisten

Ze is al die nare commentaren dan ook beu! "Normaal ben ik de persoon er niet naar om over kritiek te zeuren. Maar je kunt wel denken: laat het van je afglijden. Sta erboven. Het is kritiek vanuit het mediawereldje, van journalisten en niet van de kijkers. Toch is het soms lastig om er niets over te zeggen, zoals nu." Linda kan zich er namelijk behoorlijk over ergeren. "Ik stoor me eraan, want de kijker geniet en ik werd op straat aangesproken door mensen die er zo van hadden genoten. En dat journalisten schrijven dat het allemaal niet kritisch genoeg is, daar ben ik wel even klaar mee." 

Linda's Wintermaand is nog de hele maand elke zondag om 20:30 uur te zien op SBS6.

Lees verder