Linda de Mol

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Linda de Mol

‘Linda de Mol beloofde slachtoffers geheimhouding’

|
|

Laatste update:

De Volkskrant meldde dat het blad LINDA. al in 2020 op de hoogte was van de aantijgingen over The Voice of Holland-coach Ali B. Volgens ‘creatief directeur’ van de LINDA, Jildou van der Bijl, heeft Linda de Mol niets gezegd omdat de vrouwen daarom gevraagd hadden.

Het nieuws van de Volkskrant deed veel mensen geloven dat er sprake was van een soort ‘doofpot’ rond de beschuldigingen aan het adres van Ali B, of dat John de Mol waarschijnlijk wél op de hoogte was van de verhalen. Bij Op1 vertelde Van der Bijl dat dat onterecht is.

“Ik heb Linda gemeld dat we contact hadden met die vrouwen, en haar op het hart gedrukt dat het vertrouwelijk was.” Volgens Van der Bijl wilden de vrouwen in kwestie óók dat de verhalen binnenskamers bleven. “Dat wilden die vrouwen ook. Het zijn heel kwetsbare mensen met explosieve beschuldigingen. Linda was op de hoogte en heeft het niet aan John verteld. Daar ben ik dankbaar voor, want dat was aan de vrouwen beloofd.”

‘Linda houdt haar beloftes’

Volgens Van der Bijl kreeg de redactie het verhaal van de vrouwen niet rond, dus kon het verhaal niet gepubliceerd worden. Wél wezen ze de dames door naar BOOS, waarvan bekend was dat het een onderzoek naar The Voice of Holland deed. De creatief directeur vindt het idee dat ze het verhaal weg wilden moffelen ‘afschuwelijk’. “Waarom zouden we dat doen? Als je iets met Linda afspreekt, dan houdt ze zich daaraan.”

Linda de Mol zelf kondigde deze week een ‘mediastop’ aan, omdat de situatie rond haar ex-partner Jeroen Rietbergen haar erg geschokt heeft. Ze is van plan om binnenkort in haar eigen blad uitgebreid te reageren op de situatie.

Lees verder