Jorik Scholten Lil' Kleine bontkraag

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Jorik Scholten Lil' Kleine bontkraag

Lil’ Kleine is Dom Bontje 2019, weigert prijs in ontvangst te nemen

|
|

Laatste update:

Rapper Lil’ Kleine (25), die veel in het nieuws is door zijn ruzie met collega-jurylid Anouk, is door de Bont voor Dieren uitgeroepen tot Dom Bontje 2019, de prijs voor bekende Nederlanders die nog steeds niet begrijpen dat bont dragen niet oké is. Jorik Scholten (Lil' Kleine's echte naam) weigert de prijs in ontvangst te nemen!

Lil' Kleine loves coyotebont

De Bont voor Dieren laat weten dat er massaal gestemd is door dierenliefhebbers. Lil’ Kleine versloeg de andere genomineerden met een ruime meerderheid. Vooral zijn jas met een kraag van coyotebont heeft de stemmers over de streep getrokken, in dit kledingstuk is Jorik meerdere keren gespot en droeg hem ook nog na zijn nominatie. Hij draagt “door het pronken met bont bij aan het in stand houden van dit dierenleed,” aldus de antibontstichting. Hoewel de rapper zich wel inzet voor dolfijnen in gevangenschap op Bali, zal hij de prijs niet in ontvangst nemen.

Bont Girl Famke

Behalve Lil’ Kleine waren ook rapper Donnie, Gerard Joling, Samantha Steenwijk en voetbalster Jackie Groenen genomineerd. Vorig jaar wist zangeres Famke Louise de prijs met twijfelachtige eer in de wacht te slepen. Bij haar heeft de winst gezorgd tot complete ommekeer in haar gebruik van bont. Zo deelde ze onlangs een controversiële foto waarbij ze dode dieren aan het uitzoeken was voor nieuwe kleding, maar dit bleek een marketingstunt te zijn voor haar anti-bontdocu Bont Girl.

Lees verder