Controversiële ‘bontfoto’ Famke Louise deel van anti-bontdocu

Famke Louise's controversiële bontfoto's waren onderdeel van een Videoland-docu!

Vlogger/zangeres Famke Louise kreeg het de afgelopen dagen fiks voor de kiezen! Ze plaatste een foto waarop ze over een Chinese bontmarkt liep; om bont voor haar nieuwe kledinglijn te selecteren. Heel Nederland viel over Famke Louise heen, maar de vork zit toch anders in de steel…

Famke Louise trok naar China voor haar eigen modecollectie FL, en postte foto's vanaf een bontmarkt. Zogenaamd althans, want eigenlijk was ze bezig met opnames voor een Videoland-documentaire Bont Girl. Femke liep dus helemaal niet voor de lol langs de dierenvellen, maar was stiekem bezig om ernstige misstanden in de bontfokkerij te filmen. Voordat dit bekend werd, kwam het de blogger op bijzonder veel kritiek te staan.

De zangeres werd in 2018 verkozen tot ‘Dom Bontje’, omdat ze in o.a. haar nummer Vroom zingt over bontkragen. Nadien verdiepte Famke Louise zich in de productie van bont, en maakte ze voor Videoland een schokkende documentaire.

Bont Girl

Op de presentatie van haar ‘modelijn’ werd de vlogger aangevallen door (waarschijnlijk) een dierenactivist die de memo nog niet gekregen had.

Bont Girl is vanaf nu te streamen op Videoland. We waarschuwen je: de beelden van mishandelde, leven gevilde dieren zijn geen pretje!