Lange Frans neemt omstreden uitspraken in complotfilmpje niet terug

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Lange Frans neemt omstreden uitspraken in complotfilmpje niet terug

Lange Frans neemt omstreden uitspraken in complotfilmpje niet terug

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Alie Sierkstra

Lange Frans heeft vandaag voor nogal wat ophef gezorgd. De rapper doet in een filmpje waarin hij samen met 'graancirkelspecialiste' Janet Ossebaard allerlei complottheorieën doorneemt namelijk ook nogal zorgwekkende uitspraken over een potentiële aanslag op onder meer premier Mark Rutte.

Lange Frans met Janet Ossebaard in podcast

Rapper Lange Frans en ‘graancirkelspecialist’ Janet Ossebaard verschenen samen in een aflevering van de podcast die Lange Frans presenteert. De twee bespraken verschillende complottheorieën en hadden het daarbij ook over een aanslag op onder meer premier Mark Rutte. “Mark Rutte, Geert Wilders, het koningshuis, allemaal”, volgens Ossebaard zijn het allemaal publieke figuren die volgens haar gaan “vallen”. Lange Frans vroeg zich vervolgens af hoe zijn tafelgast dat voor zich ziet: “En moeten we dat zelf doen of gaat er hulp komen?”

"Ik wil graag mijn karma schoon houden”

Ossebaard en Lange Frans fantaseerden nog een poos openlijk door over een aanslag: “Wij kunnen dit niet alleen. Wat moeten we doen? Die man doodschieten? Ik ga het niet doen: ik wil graag mijn karma schoon houden”, aldus Ossebaard. Lange Frans meende dat z’n schietkunsten toereikend zijn. Het is echter dat zijn hoofd zegt: “Wacht even: ik hou van mijn nachtrust.” Ossebaard concludeerde zodoende dat ze dus hulp nodig hebben.

Lange Frans blijft bij omstreden uitspraken

Verschillende politici en BN’ers hebben inmiddels gereageerd op het filmpje. De consensus is dat de uitspraken doodeng, bizar en gevaarlijk zijn. Lange Frans is in een “persbericht” op Twitter echter duidelijk: hij neemt zijn omstreden uitspraken niet terug: “Als Janet vertelt dat ze naar Trump mailde of hij alsjeblieft Nederland niet wil vergeten dan komt dat wel ergens vandaan. Wij zijn van mening dat de top van de Nederlandse politiek zo corrupt is dat wij hulp van buitenaf nodig hebben om hier een frisse start te kunnen maken."

Lees verder