Liedje op het Eerste Gezicht valt niet in de smaak: ‘Gekunsteld’

Door Alie Sierkstra
Liedje op het Eerste Gezicht

Het was zojuist tijd voor de eerste aflevering van Liedje op het Eerste Gezicht. Jammer genoeg valt het format niet meteen in de smaak bij veel kijkers: “Geloof niet dat ik het concept snap..."

Liedje op het Eerste Gezicht is een nieuw muzikaal datingprogramma op SBS6, gepresenteerd door Wendy van Dijk en Edsilia Rombley. Elke aflevering maken we kennis met drie nieuwe singles zangers en zangeressen. De deelnemers zingen op hun blind date een romantisch liefdesduet. Beide singles starten met zingen en pas halverwege het duet volgt de onthulling. Daarbij moeten ze ook meteen een stukje samen dansen.

We zijn benieuwd of de dates uiteindelijk eindigen in deze toplijst met de negen meest ongemakkelijke dates uit datingprogramma's

Waar is de vonk?

De vraag in Liedje op het Eerste Gezicht is of het al zingend lukt om de vonk te laten overslaan. Er is echter ook een twist… Alle drie de zangers en zangeressen zingen duetten met elkaar – we zien dus negen duetten per aflevering –, zodat we vooraf helemaal niet weten waar die vonk precies over zal slaan. Als twee deelnemers voor elkaar kiezen en er dus een match is, wint het stel 2500 euro om samen op een tweede date te gaan.

Wat vinden de kijkers van dit nieuwe format?

'Zo gescript als de pest'

Jammer genoeg vinden veel kijkers Liedje op het Eerste Gezicht een beetje verwarrend… Ze vragen zich af waarom de onthulling zo vroeg plaatsvindt. Was het niet leuker geweest als ze blind moesten kiezen voor een stem? Ook zijn er veel mensen die de datingshow wel erg ‘gekunsteld’ en ‘vergezocht’ vinden. Al met al niet de meest positieve reacties… Lees maar:

Liedje op het Eerste Gezicht is elke zaterdag om 20.00 uur te zien op SBS6. 

Meer muziek? Check deze zeven beroemde liedjes waarvan je niet wist dat ze uit musicals komen en deze tien van de beste muziekdocumentaires op Netflix.