Krijgt Big Trouble In Little China een vervolg met The Rock?

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Krijgt Big Trouble In Little China een vervolg met The Rock?

Krijgt Big Trouble In Little China een vervolg met The Rock?

|
|

Laatste update:

Al jarenlang horen we geruchten dat Dwayne ‘The Rock’ Johnson betrokken is bij een remake van John Carpenters Big Trouble In Little China. Niets is minder waar! De cultfilm krijgt ruim 20 jaar later een vervolg.

In Big Trouble In Little China raakt Jack Burton (Kurt Russell) verzeild in een mystieke strijd met een Chinese tovenaar en zijn bovennatuurlijke kungfu-strijders. De onwaarschijnlijke actieheld is eigenlijk alleen maar op zoek naar zijn gestolen vrachtauto! Big Trouble In Little China is een bizarre liefdesbrief aan, en parodie op, kungfu- en westernfilms. Aanvankelijk zou het zelfs een cowboyfilm worden!

Dwayne Johnson werd een paar jaar geleden al gecast voor een nieuwe Big Trouble, maar het project lag een tijdje stil. Volgens de productiemaatschappij ging het aanvankelijk om een remake, maar zijn de plannen gewijzigd.

Flop

‘We kunnen zo’n klassieker niet namaken, dus we maken er een vervolgfilms van. Alles wat in Big Trouble In Little China gebeurde is gebeurd, en wij vertellen een nieuw verhaal. Kurt Russell is wat ons betreft Jack Burton, dus Dwayne Johnsons zal dat personage niet spelen. De voorbereidingen zijn al behoorlijk ver, dus hopelijk kunnen we snel meer vertellen.’

Het laat in elk geval ruimte voor een geweldige team-up tussen Russell en The Rock!

Big Trouble In Little China was in 1986 een behoorlijke flop, vanwege verschillende redenen. De film was erg vlug gemaakt en opende twee weken vóór Aliens, waar alle aandacht naar uitging. Eddie Murphy was tegelijkertijd óók bezig aan een film met een ‘oosterse’ verhaallijn: The Golden Child, die wél meer dan 100 miljoen dollar opbracht.

The Rock = Druk

Pas toen Big Trouble In Little China op videoband verscheen en op tv kwam, zag men pas hoe geweldig (nou ja, bijzonder) de film eigenlijk was. Regisseur John Carpenter was toen al gefrustreerd gestopt met het maken van Hollywood-films. Ondanks dat zijn creaties Halloween en Escape From New York hoge ogen gooiden, flopten The Thing (onbegrijpelijk!) en Big Trouble, waardoor hij de financiering van grote films niet meer rondkreeg.

Verhalen over een remake van de cult-klassieker doen al zeker sinds 2015 de ronde, hoewel het nu dus om een vervolg lijkt te gaan. Waarschijnlijk gaat het nog wel even duren… Dwayne Johnson neemt de komende tijd Jungle Cruise op, waarna hij begint aan de The Fast And The Furious-spin-off Hobbs And Shaw.

The Rock moet in 2019 ook nog de opvolger van Jumanji: Welcome To The Jungle opnemen én de actiecomedy Red Notice, met Gal Gadot. Hopelijk vindt hij nog ergens een gaatje! 

Lees verder