Kopen Zonder Kijken: Roos Reedijk komt met reactie op kritiek

We mogen nooit klagen over de prachtige creaties van interieurstyliste Roos Reedijk in Kopen Zonder Kijken. Ze weet iedere nietszeggende woning in een handomdraai (bewapend met een kleurrijk moodboard) om te toveren tot een waar paleisje. Toch sloeg Roos in de aflevering van gisteravond de plank mis volgens kijkers. Gelukkig komt ze al snel met een reactie op de kritiek!

Blijf op de hoogte van al het Kopen Zonder Kijken-nieuws via onze overzichtspagina!

Roos Reedijk KZK
© RTL

Aan visgraatvloeren en marmeren keukenbladen geen gebrek in de gemiddelde Kopen Zonder Kijken-aflevering. Dat ging bij Wèralucië en Said wel anders in de aflevering van gisteravond. De twee zochten een nieuw huis groot genoeg voor hun gezin, dat aan het einde van de aflevering wel vijf kinderen telde. Wèreluciä raakte - natuurlijk - middenin de opnames zwanger, maar toen was er geen tijd en ruimte meer voor die extra slaapkamer. Een handig trucje van Roos zou het stel kunnen helpen...

Baby in de kast?

Roos dacht dat het wel een prima idee was om de baby in de kast te zetten tot er genoeg plek was voor een nieuwe kamer. Het leek misschien eerder op een Harry Potter-achtige situatie... Kijkers van Kopen Zonder Kijken wisten niet wat ze hoorden: "Ze zet de baby in de inloopkast?! Veeg me op!" Het maakte de tongen los, maar nu komt Roos met een verantwoording en onderbouwing voor deze nogal - euh - aparte interieurkeuze.

De tekst gaat verder onder de tweets

'Niet zo bedoeld'

"Ik heb alle kritiek en de leuke berichten er al over teruggezien op de socials", vertelt Roos in een interview met RTL Boulevard. "Baby in de kast; het wordt de trend. Maar dat was zo natuurlijk helemaal niet bedoeld. Er waren al vier kinderen en we moesten al enorm ons best doen voor de kamers. Plus die badkamer, dat was ook een grote wens. De baby slaapt sowieso de eerste maanden nog bij de ouders." Volgens Roos was het in ieder geval makkelijk op te lossen met wat schuiven in het huis.

Slapeloze nachten

"Het was hilarisch. Aan de andere kant was het natuurlijk wel een immens grote kast, dus bij wijze van spreken had het een babykamer kunnen zijn. Gelukkig is het toch allemaal gelukt", vertelt Roos. Het was natuurlijk een hele pittige uitdaging, zeker toen het stel niet blij was na de bezichtiging. "Ik heb hier best wat slapeloze nachten van gehad", legt Roos daarover uit. "Het was me echt een immense verhuizing!" Benieuwd of Wèralucië en Said nog in hun Kopen Zonder Kijken-huis wonen? Je leest het hier!

Kopen Zonder Kijken is iedere maandagavond om 20.30 uur te zien op RTL 4.